MENÜ

Vestel Ventures, ABD merkezli Splitvolt, Inc.’ye yatırım yaptı

Start-up’ları desteklemek ve Vestel’in bünyesine yeni iş alanları kazandırmak amacıyla 2015 yılında kurulan kurumsal yatırım şirketi Vestel Ventures, Vestel’in mobilite alanındaki varlığını daha da güçlendirecek stratejik bir yatırıma imza...

Yayınlanma: 21 Şubat 2025 07:52 Güncelleme: 04 Eylül 2025 07:26
Vestel Ventures, ABD merkezli Splitvolt, Inc.’ye yatırım yaptı

Start-up’ları desteklemek ve Vestel’in bünyesine yeni iş alanları kazandırmak amacıyla 2015 yılında kurulan kurumsal yatırım şirketi Vestel Ventures, Vestel’in mobilite alanındaki varlığını daha da güçlendirecek stratejik bir yatırıma imza attı. Vestel Ventures, elektrikli araç şarjlarını daha erişilebilir hale getiren ve şarj işlemini kolaylaştıran çözümler sunan ABD merkezli Splitvolt şirketine yatırım yaptı.

Vestel, önümüzdeki dönemde üssel büyüme beklediği mobilite alanına yönelik yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Vestel’in risk sermayesi şirketi Vestel Ventures, ABD’de enerji verimliliği ve elektrikli araç şarj çözümleri sunan Splitvolt şirketinin yatırımcıları arasına katıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Zorlu Holding Teknoloji ve İş Geliştirme Grubu Başkanı Burak Aydın, dijitalleşme, yapay zekâ ve inovasyon ile dünya hızla dönüşürken, Zorlu Grubu olarak Akıllı Hayat 2030 rehberliğinde bu dönüşüme öncülük ettiklerini ifade etti.

Vestel Ventures aracılığıyla uzun yıllardır start-up’lara yatırım yaptıklarını hatırlatan Aydın, "Bu kapsamda uluslararası iş birlikleri ve büyüme alanlarımıza yönelik stratejik yatırımlarımıza devam ediyoruz. Son olarak, Vestel’in elektrikli araç ekosistemi ve mobilite alanındaki gücünü artırmak amacıyla ABD merkezli Splitvolt’a yatırım yaptık. Bu yatırımla Splitvolt’un satış hacmini ve erişimini daha da genişletmeyi hedefliyoruz" dedi.

Vestel Mobilite Genel Müdürü Ender Yüksel, yeni yatırımla Vestel Mobilite şirketinin elektrikli araç alanındaki varlığını daha da güçlendirdiklerini vurgularken, "Bu yatırımla, Vestel Mobilite’nin önümüzdeki dönemde ABD’deki evlere girmesinin önü açıldı. Vestel Mobilite ürünlerini Splitvolt ile iş birliğimiz Amerikan pazarına daha hızlı ve etkili şekilde sunmamızı sağlayacak" diye konuştu.

Splitvolt Inc. Kurucusu ve CEO’su Daniel Liddle ise "Splitvolt olarak, Vestel Mobilite ve Vestel Ventures ile bu stratejik ticari ve yatırım ortaklığını kurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Stratejik ortaklık için birlikte çalıştığımız süre boyunca, kurumun vizyonundan, azminden ve liderliğinden çok etkilendim. Vestel’in Avrupa ve ötesinde milyarlarca dolarlık başarılı bir küresel işletme olarak kendini nasıl kanıtladığı ortada. Bu iki taraflı ortaklık, her iki şirket için de teknoloji sinerjisi sağlama ve yeni pazarlara açılma fırsatları sunuyor" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaya göre; ABD ve Kuzey Amerika genelinde on binlerce müşteri tarafından yaygın şekilde kullanılan Splitvolt, cazip fiyatlar ve basitleştirilmiş Seviye 2 / 240 volt güç erişimi ve elektrikli araç şarjı ürünleri etrafında şekillenen teknolojiler geliştiriyor ve sürekli olarak genişleyen bir ürün yelpazesi sunuyor. Splitvolt’un öne çıkan yenilikçi ürünü, elektrikli araç sahiplerinin pahalı ve karmaşık yeni devre kurulumlarından kaçınarak para tasarrufu sağlamalarına imkân tanıyan akıllı, entelektüel Splitter Switch cihazı. Cihaz, mevcut 240V çamaşır kurutma devresini Seviye 2 elektrikli araç şarj cihazı ile otomatik ve güvenli şekilde paylaşıyor. Cihaz, yeni kurulum yerine sadece bir dakikada takılabilmesi sayesinde, binlerce dolardan ve zamandan tasarruf sağlıyor.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Şirketlere yönelik sermaye kaybı düzenlemesinin süresi 2028’e uzatıldı

Şirketlere yönelik sermaye kaybı düzenlemesinin süresi 2028’e uzatıldı

33396 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tebliğ değişikliğiyle, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 376’ncı maddesi kapsamındaki uygulamanın süresi uzatıldı. Düzenlemeye göre, henüz ifa edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden kaynaklanan kur farkı za

Kamu katılım bankaları tek çatı altında birleşiyor 

Kamu katılım bankaları tek çatı altında birleşiyor 

Resmî açıklamaya göre, kamu sermayeli katılım finans kurumlarının tek çatı altında toplanmasını hedefleyen stratejik adımın ilk aşaması 7 Ekim’de imzalanan pay devir sözleşmeleriyle tamamlandı. Bu hamleyle sektörün rekabet gücünün artırılması ve katılım f

İnşaat maliyet endeksi ağustosta yıllık yüzde 29,59 arttı

İnşaat maliyet endeksi ağustosta yıllık yüzde 29,59 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre inşaat maliyet endeksi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,59 arttı. Aylık bazda malzeme endeksi

Döviz kurlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Küresel piyasalarda dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerindeki gerilemeye karşın yurt içi döviz piyasasında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la görüşmelere ilişkin açıklamaları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz pol

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
14
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
13
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
8
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
6
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3