Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu(TÜSF) tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Rafting Şampiyonası’nın son gününde yağmur altında rafting heyecanı yaşandı. Sporcular, Türkiye’nin en hızlı akan Çoruh Nehri’nde 2 kilometre uz...
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu(TÜSF) tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Rafting Şampiyonası’nın son gününde yağmur altında rafting heyecanı yaşandı. Sporcular, Türkiye’nin en hızlı akan Çoruh Nehri’nde 2 kilometre uzunluğundaki parkur alanında yağmura aldırış etmeden, kürek çektiler.
3 gündür devam eden yarışların finalinde, birinci belirlenecek. 8 üniversite takımının yer aldığı yarışlarda, sporcu öğrenciler birincilik için mücadelelerini bugün de sürdürdüler. Öğrenciler, final yarışı öncesi yağmurdan korunmak için botlarını ters çevirerek, kürek yardımıyla kendilerine korunaklı alan oluşturdular. Düdüğün çalmasıyla yarışa başlayan öğrenciler 2 kilometre uzunluğundaki parkur alanında kürek çekerek, saniyelerle yarıştılar. Bitiş noktasına varmak içi büyük çaba gösteren sporcu öğrencilere, takım arkadaşları, antrenörleri kenarda destek verdiler. 8 farklı üniversiteden, 71 öğrencinin katılım sağladığı yarışta, birincilik için ter döküldü.
Rize’den gelen babadan kızına tam destek
Sporcu kızını desteklemek için Rize’den Bayburt’a gelen Salih Navdar isimli vatandaş, kızı İdil Navdar’ı 3 gün boyunca yalnız bırakmadı. Her sabah erkenden uyanan ve parkur alanında yerini alan baba Navdar, yarış öncesi kızına moral vererek, heyecan yapmaması için telkinde bulundu. Muğla’da üniversite öğrencisi olan İdil Navdar ise babasının kendisini bir an olsun yalnız bırakmadığını belirterek, babasına sarılıp, teşekkür etti.
"Bugün soğuk ve yağmurlu bir havaya kaldık"
Yarışların üçüncü gününde soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğunu dile getiren rafting sporcusu Cansu Deniz Saltık, "3 gündür devam etmekte olan Üniversiteler Arası Türkiye Rafting Şampiyonası’nın son günündeyiz. İki gündür hava çok güzeldi, güneşliydi. Bugün biraz soğuk ve yağmurlu havaya kaldık" dedi.
Eski sporcularını desteklemeye memleketi Rize’den gelen rafting antrenörü Engin Göz de sporcuları için Bayburt’ta olduğunu, onları yalnız bırakmadığını söyledi.
"Muğla’dan geldik yağmurla karşılaştık"
Akdeniz ikliminin görüldüğü Muğla’dan, Bayburt’a takımıyla birlikte gelen rafting antrenörü Saniye Uyar Kırık, yağmur altında rafting deneyimi yaşadıklarını bildirerek, "Muğla’dan, uzun yollardan buraya geldik. İklim şartları çok farklı çünkü biz sıcak bir bölgeden geliyoruz. Buraya geldiğimizde yağmurla karşılaştık, doğası yaşadığımız yere göre daha farklı. Muğla daha ılıman, burada biraz yağışı gördük" şeklinde konuştu.
Yarışlara çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Uyar, Muğla’ya şampiyon olarak dönmeyi hedeflediklerini belirtti. Üniversite spor ruhuna uygun yarışların yapıldığını kaydeden Uyar, yarışlarda yer alan tüm takımlara başarılar diledi. Öte yandan, yarışların tamamlamasının ardından Saray Bahçesi’nde ödül töreni gerçekleştirilecek. Törende, dereceye giren sporculara, kupa ve madalyaları verilecek.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E
Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an
28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i
13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki
Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma
Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı
Denetimden kaçan motosiklet sürücüsüne 52 bin lira ceza
03Kayseri'de hafif ticari araçla otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
04Fransa'da liselerde eğitime ara verildi
05Ankara'da uygulama noktasında polise silahlı saldırı
06Ege Denizi'nde peş peşe iki deprem
072026-KPSS Lisans sonuçları açıklandı
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor