2015 yılından bu yana Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görev alan Prof.
2015 yılından bu yana Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görev alan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Günsel Aile Kurulu tarafından rektörlüğe getirildi.
23 yıldır Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğünü yürüten Prof. Dr. Ümit Hassan'ın geçen hafta hayata veda etmesiyle görevi devralan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, 1966'da Lefke'de dünyaya geldi. İlk ve ortaöğretimini Lefke İstiklal ve Lefke Gazi Lisesi okullarında tamamlayan Prof. Dr. Şanlıdağ, lisans eğitimini Ege Üniversitesi Fen Fakültesi'nde Biyoloji ve Endüstriyel Mikrobiyoloji bölümünde tamamladı.
Yüksek lisans ve doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tıbbi mikrobiyoloji alanında yapan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, 1993-1995 yıllarında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nda başladığı akademisyenlik kariyerini, 1995-1997 yıllarında Cumhuriyet Üniversitesi'nde sürdürdü. 1997'de Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne geçen Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, 1998'de yardımcı doçentlik, 2000'de doçentlik ve 2006'da profesörlük unvanlarını Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyolji Anabilim Dalı'nda yürüttüğü çalışmalarla aldı.
Celal Bayar Üniversitesi'nde pek çok idari görev de üstlenen Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, 2015'te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne dönerek Yakın Doğu Üniversitesi'nde rektör yardımcısı olarak göreve başladı. Yakın Doğu Üniversitesi'nde başta DESAM Araştırma Enstitüsü ve Bilimsel Araştırmalar Koordinasyon Birimi olmak üzere pek merkezin kuruluşunda görev aldı.
2020'den bu yana Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili olarak görev alan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ'ın uzmanlık alanlarından bir kaçını hepatit virüsleri, yeni önem kazanan mikroorganizmalar, viral tanı yöntemleri, moleküler tanı yöntemleri, adenovirüsler, yapay zeka uygulamaları ve obezite oluşturuyor. Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Covid-19 pandemisinde, liderlik ettiği bilimsel çalışmalar ve yerli PCR Tanı ve Varyant Analiz Kiti ve koruyucu burun spreyi gibi projelerle önemli bir rol üstlendi.
"Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, üniversitemize ve ülkemize daha uzun yıllar katkı sunacak"
Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ'ın Rektörlüğe getirilmesi ile ilgili açıklama yapan Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, "Son 23 yılı Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğü olmak üzere, 30 yıldır üniversitemizde büyük emekleri olan kıymetli Hocamız Prof. Dr. Ümit Hassan'ı geçtiğimiz hafta derin bir üzüntü ve büyük bir saygıyla son yolculuğuna uğurladık. Günsel Aile Kurulu'nda, ülkemize ve üniversitemize büyük bir adanmışlıkla hizmet veren Prof. Dr. Ümit Hassan Hocamızın 2020'den bu yana vekilliğini yürüten Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ'ı Üniversite Rektörlüğüne asaleten atama kararı aldık. 2015'ten bu yana birlikte çalıştığımız kıymetli hocamız Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü olarak üniversitemize ve ülkemize daha uzun yıllar katkı sunacak. Hocamıza yeni görevinde başarılar diliyor; kendisine, üniversitemize, Yakın Doğu Ailesi'ne ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadesini kullandı.
"Prof. Dr. Ümit Hassan Hocamızdan el almış olmanın huzuruyla yürüteceğim"
Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ise "Geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz kıymetli bilim insanı Prof. Dr. Ümit Hassan, sadece Yakın Doğu Üniversitesi'ne değil Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve bilim dünyasına büyük emekleri ve katkıları olan çok büyük bir isimdi. Böylesine bir ismin 23 yıldır kusursuz bir şekilde yürüttüğü Rektörlüğü devralmak benim için büyük bir gurur ve onur. Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğünü, son üç yıldır vekilliğini yürüttüğüm Prof. Dr. Ümit Hassan Hocamızdan el almış olmanın huzuruyla yürüteceğim" açıklamasını yaptı.
Kendisini Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğüne layık gören başta Kurucu Rektör Dr. Suat İrfan Günsel ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel olmak üzere, Günsel Aile Kuruluna ve destek veren herkese teşekkür eden Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, "Bir parçası olmaktan gurur duyduğum üniversitemizin dünyanın en iyi üniversiteleri arasındaki yerini kalıcı hale getirmek için, ülkemize ve insanlığa hizmet etmeye ve geleceğe yön verecek yeni nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Son günlerde artan APP plaka denetimleri ve 140 bin TL’ye varan cezalar sürücülerde büyük paniğe neden oldu. Sultanbeyli Şoförler Esnaf Odası Başkanı Serdar Şahinoğlu konuya ilişkin, "Vatandaşlar ’Plakam sahte mi?’ diye bize koşuyor, talepler 5 katına çık
Aydın’ın Efeler ilçesinde Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in talimatıyla belirlenen 55 çocuğa bayramlık kıyafet ve ayakkabı hediye edildi.Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in talimatıyla 55 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi. Efeler Belediyesi ekip
Ankara Valisi Vasip Şahin, Başkent’te Ramazan Bayramı’nda 22 bin 58 polis ve bin 711 jandarmanın görev yapacağını açıkladı. Şahin, ekiplerinhelikopter, dron ve K9 köpekleri ile güvenliği sağlayacaklarını söyledi.Ankara Valisi Vasip Şahin, valilikte Ramaza
Sincan Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi denetimlerini arttırdı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde faaliyet gösteren marketler, tatlı imalathaneleri, ekmek fırınları ve kuruyemiş satışı yapan işletmeleri mercek altına aldı. Yapılan denetimde sağlı
Orta Avrupa’nın en önemli ulaştırma projelerinin başında gelen Karavanke Tüneli, yıllar süren zorlu inşaat sürecinin ardından tamamlandı. Cengiz İnşaat tarafından yapımı üstlenilen ve Akdeniz, Balkanlar ile Orta Avrupa’yı birbirine bağlayan Karavanke Tüne
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri ve iftar programlarına 327 bin kişi katılırken, 18 ilçeyi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, hasta, yaşlı ve engelli bireylerin yanı sıra gazi ve şehit yakınlarının bulunduğu 9
Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Nilüferköy mahallesinde su kesintisi uygulanacakBUSKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Çalışmalar kapsamında Osmangazi İlçesi Nilüferköy Mahallesi ve civarında 23 Mart 2026 tari
Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda; birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaptı.Ramazan ayının manevi ikliminin ardından bayrama ulaşmanın mutluluğunu ya
Maltepe’de 4 araçlı zincirleme kaza: 1 yaralı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de
03Okan Buruk: "Böyle bir mağlubiyet aldığımız için üzgünüm"
04Erzurum’da feci kaza: Kavşak adeta savaş alanına döndü
05Malazgirt’te silahlı kavga: 5 yaralı
06İsrail’e balistik füze saldırısı: 1 ölü
07İşgal altındaki Batı Şeria’ya füze saldırısı: 3 ölü, 13 yaralı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
İkas Eyüpspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük