Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 04 Mart 2024 - 09:16 Yorum: 0

Yalancı baharda ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat

Denizli Egekent Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Çerçi, bahar mevsiminde meydana gelen ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat edilmesi konusunda uyardı.Denizli Egekent Hastanesi Kulak Burun ve Boğa...

Yalancı baharda ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat

Denizli Egekent Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Çerçi, bahar mevsiminde meydana gelen ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Denizli Egekent Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Çerçi erken gelen bahar konusunda uyardı. Dr. İsmet Çerçi “Sıcaklık değişimlerinin yaşandığı ilk bahar mevsimine yaklaştığımız gündüzleri sıcak akşamları soğuk olan şu günlerde evlerde kapı pencere, araçlarda karşılıklı açık pencere arasında cereyana maruz hızlı ısı değişimleri bağışıklığımızı etkileyebiliyor ve enfeksiyona zemin hazırlayabiliyor. Güneşe rağmen düşük hava sıcaklıkları yanıltabiliyor. Havaların ani değişimleri yetişkinler daha fazla çocukları etkiliyor. Hassas olan yapıları nedeniyle çocuklar hasta olmaya daha çok meyilli oluyor. Çocukluk çağının sık görülen hastalıklarından biri olan bademcik ve geniz eti hastalığıda havaların ani değişimiyle artış gösteriyor. Kreş ve okul çağındaki çocukların daha fazla mikroorganizmaya maruz kalıyor olması da bu hastalığı tetikliyor. Sıcaklığa uygun giyinmek, iyi beslenmek ve uykusuz kalmamak bağışıklığımızı ayakta tutar” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber