Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesinde vatandaşlar, ölümlerden sonra hayır olarak dağılan pişi geleneğini nesilden nesile yaşatmaya devam ediyorlar.
Özellikle Ramazanlarda iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan pişi, kandil gibi özel günlerde yapılarak dağıtılmasının yanı sıra ölülerin arkasından hayır olarak da uzun yıllardır ikram edilmeye devam ediyor. Bu kültürün yaşatıldığı Esenköy’de de kadınlar beldelerinde bu geleneği sürdürüyor. Meydanda toplanan kadılar pişi yaparak vatandaşlara dağıtıyor. Belde halkı sakinlerinden Sebahat Özcam nesilden nesile bu geleneğin devam ettiğini belirterek, "Pişi dağıtımı geleneksel bir şey. Bu bütün köylerde vardı. Bu, annelerimizden, anneannelerimizden bir gelenek. Biz de geleneklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.