Yalova’da Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) tarafından "İl Müdürleri Gençlerle Buluşuyor" programı çerçevesinde "Sosyal Medyadan Sosyalleşmeye" adlı panel düzenlendi.Yalova İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda...
Yalova’da Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) tarafından "İl Müdürleri Gençlerle Buluşuyor" programı çerçevesinde "Sosyal Medyadan Sosyalleşmeye" adlı panel düzenlendi.
Yalova İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Sağlık İl Müdürü Osman Karakuş, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Naci Türker Yimsek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli Psikolojik Danışman Aliye İlkatmış ile İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Ahmet Cahit Akman katıldı.
KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl, "İl Müdürleri Gençlerle Buluşuyor" ve düzenledikleri çeşitli etkinliklerle sosyal medyanın olumsuz etkilerini göz önüne çıkarmaya çalıştıklarını anlattı. Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin sosyal medyanın tetiklediğini belirten Anıl, gerçekleştirdikleri etkinliklerle gençleri ve öğrencileri sanattan spora birçok örnek kişiyle buluşturduklarını ifade etti.
İl Sağlık Müdürü Osman Karakuş ise sosyal medya ve sanal alemin iyi ve kötü yönleri olduğunu dile getirdi. İyi yönlerini takip etmenin kişisel gelişim sağladığına vurgu yapan Karakuş, kötü yönlerinin takip edilmesi durumunda insanların değer yargılarını yitirdiğini söyledi.
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Naci Türker Yimsek ise teknolojinin getirdiği olumlu yönlerinin yanı sıra zararlı içeriklere de ulaşılmasını da kolaylaştırdığını söyledi. Yimsek, sanal dünyada birçok içeriğin bulunduğunu ve bunların çoğunun da oyun olduğunu belirterek, "Bizim için önemli bir husus da dijital güvenlik. Özellikle şiddet fiziksel ortamda olmuyor. Zaman zaman oyunların içeriğinde de şiddet var. Çocuklar, gençler ve hatta yetişkinler için de bazı konularda algıyı değiştirebiliyor. Şiddet içerikli oyunlar, karşı taraftaki kişide empati yapma yeteneğini engelleyecek hale geliyor. Karşı tarafa vurduğu zaman canı acımayacak gibi düşünüyor. Bu oyunlar olsun, zararlı içerikler olsun, siber zorbalık özellikle bizim alanımızda. Bunların tespiti yönünde sanal ve siber devriyelerimiz var, bu devriyelerin çalışmaları var. Tespit ettikten sonra yasal mevzuata göre gerekli işlemleri yapıyoruz" dedi.
Yimsek, Emniyet Teşkilatı olarak çocuk, genç ve yetişkinleri bilinçlendirmek için dijital farkındalık eğitim ve seminerleri de düzenlediklerini sözlerine ekledi.
Psikolojik Danışman Aliye İlkatmış ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün sunduğu hizmetler ve sosyal medya bağımlılığının bireyler üzerindeki etkileri hakkında bilgiler paylaştı.
İş ve Meslek Danışmanı Ahmet Cahit Akman de internetin iş alanına ulaşması noktasında önemli katkılar sağladığını söyledi. Akman, mesleklerin tanıtımları, açılacak kurslar ve iş imkanları için gençlerin İŞKUR’u takip etmelerini istedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko
Mersin’in en önemli yaylaları arasında yer alan Fındıkpınarı’ndaki yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelandaki hasarın boyutu havadan görüntülenirken, 25’i ağır hasarlı yaklaşık 100 hanenin zarar gördüğü bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bil
Bingöl’de 4.4 büyüklüğünde deprem
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük