Yalova'da, Türkiye'de ilk kez organik midye üretimine başlayan firmalara "Organik ve İyi Tarım Uygulamaları" sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Yalova'da, Türkiye'de ilk kez organik midye üretimine başlayan firmalara "Organik ve İyi Tarım Uygulamaları" sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesindeki balıkçı barınağında gerçekleştirilen törende konuşma yapan Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, Yalova'nın katma değerli ürünler üreterek ülkenin her tarafına katkı sağlayan önemli bir üretim merkezi olduğunu anlatı. Geçmişte 92 ayrı bitki çeşidini Türk tarımıyla tanıştıran Yalova'nın yeni bir ilke daha katkı sağladığını belirten Hasdemir, "Bugün de bunlardan bir yenisini organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kriterlerinde midye yetiştirerek bir yenisini ekleyen birinden bahsediyoruz. İçinde bulunduğumuz süreçte insanlık; küresel pandemi, iklim değişikliği ve savaşlarla gıdanın önemine çok daha fazla dikkat etmekte. İnsanlığın birinci öncelikli gündemi beslenme gıda olmalı. Bunun en güzel örneği de Karadeniz'deki açılan koridorun ismi. Enerji koridoru değil, Karadeniz'in kıyısında açılan koridorun ismi bir başka ürün de değil, bir tahıl koridoru" diye konuştu.
Balıkçılık Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı Tanju Özdemirden de konuşmasında su ürünlerine talebin her geçen gün arttığını ifade etti. Geçtiğimiz yıl su ürünleri ihracatında önemli bir artış yaşanmasıyla 238 bin ton ürünün ihraç edildiğini kaydeden Özdemirden, 1,4 milyar dolar gelir elde edildiğini anlattı.
Kentteki midye üretimi hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar ise, "Misafirler, ülkemizde 2022 Eylül ayı verilerine göre 38 midye çiftliği bulunmakta olup, toplam kapasiteleri 35 bin ton yıldır. Yalova ilimizde Bakanlık olarak verdiğimiz izinlerle bugün 7 adet midye yetiştiricilik tesisinden 6 tanesi üretim faaliyetlerine başlamış olup, 1 tanesi de kurulum aşamasındadır. Halihazırda mevcut kapasite 3 bin 863 ton yıl olup, tam kapasite üretime geçildiğinde 9 bin ton yıl üretim yapılacaktır" şeklinde konuştu.
Ardından, 4 üreticiye sertifikaları Vali Muammer Erol ve Genel Müdür Hasdemir tarafından verildi.
Etkinlikte midye dolma ikramı yapıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Batman'da düğün sezonuna tüm hazırlıklarını tamamlayarak giren hazır mobilya mağazası işletmecileri, bu yıl bekledikleri yoğunluğu yaşayamadıklarını söyledi. Sektör temsilcileri, geçen yıla göre satışlarda ciddi bir düşüş yaşandığını belirtirken, bu durum
Haziran ayında istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre 227 bin kişi artarak 32 milyon 733 bine yükseldi. İstihdam oranı yüzde 0,3 puan artışla yüzde 48,9 oldu. İstihdam oranı erkeklerde yüzde 66,1, kadınlarda ise yüzde 32,0 olarak gerçekleşti. İşg
Son yıllarda e-ticaretin hızla büyümesi, sosyal medya üzerinden yürütülen influencer pazarlaması, yapay zekâ destekli içerikler ve hedefli reklam uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte gerçeği yansıtmayan indirim algısı ve yanıltıcı fiyat karşılaştırma
Ticaret Bakanlığı tarafından dijitalleşmeyle birlikte yaygınlaşan reklam uygulamalarına karşı tüketicilerin daha etkin korunması amacıyla hazırlanan "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 1 Ağust
Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Kahramanmaraş Depreminden İş Sürekliliğine İlişkin Çıkarılan Derslerin Bursa'ya Yansıması" semineri; akademisy
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinin güven endeksi verilerini açıkladı. Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre hizmet sektöründe yüzde 1,4, inşa
Dolar ve Euro yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar bugün 47,30 TL bandının üzerinde hareket ediyor Spot
Altın piyasasında son dönemde yaşanan fiyat hareketliliği hem yatırımcıların hem de vatandaşların gündemindeki yerini koruyor. Küresel gelişmelerin etkisiyle dalgalanan altın fiyatları, yatırım kararlarının yanı sıra emlak ve otomotiv gibi farklı sektörle
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
05Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük