Yamaç paraşütü tutkunları, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde ova manzarasında farklı bir uçuş deneyimi yaşadı.Gaziantep’te ilk defa düzenlenen ve bir ilk olan Yamaç Paraşütü Festivali kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen 30 kulü...
Yamaç paraşütü tutkunları, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde ova manzarasında farklı bir uçuş deneyimi yaşadı.
Gaziantep’te ilk defa düzenlenen ve bir ilk olan Yamaç Paraşütü Festivali kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen 30 kulüpten toplam 110 yamaç paraşütü sporcusu, yaptıkları uçuşla metrelerce yükseklikten Nurdağı Ovasının yeşilin güzellikleriyle bütünleşen manzarasını görme fırsatı buldu.
Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Kurumu (THK), Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Gaziantep Sportif Havacılık Kulübü’nün (GASHAK) iş birliğinde düzenlenen ve 3 gün süren festivalde, adrenalin dolu anlar yaşandı.
Nurdağı ilçesinin kırsal Sakçagözü Mahallesinde gerçekleştirilen ve büyük bir ilgi gören festival için Türkiye’nin farklı illerinden gelen yamaç paraşütü sporcuları, ilçe sakinlerine heyecan dolu anlar yaşattı.
Sakçagözü Mahallesi’ndeki tepelik alandan havalanarak Nurdağı Ovası semalarında süzülen yamaç paraşüt sprocuları, yüzlerce metre yükseklikte güzel manzaranın tadını çıkardı.
Yüksek yamaçlardan atlayarak hem doğanın hem de gökyüzünün tadını çıkaran sporcuların uçuş esnasında Türk bayrağı açması ise ayakta alkışlandı.
İlçedeki depremzedeleri de unutmayan ve depremzedelere moral verebilmek adına da uçuşlar yapan sporcular, büyük yıkımın yaşandığı bölgede yamaç paraşütü festivalinin düzenlenmesinin önemine dikkat çekti.
Festivale Mardin’den katıldığını belirten yamaç paraşütü sporcusu Ceylan Çabaz, “Bu sporla 3 yıldır ilgileniyorum. Yamaç paraşüt etkinliği her yıl farklı illerde yapılıyor. Depremden dolayı bu senede Gaziantep’te yapıldı. Biz istiyoruz ki bu tür aktiviteler her sene olsun, sürekli katılım sağlansın ve bu tür sportif aktiviteler için emek ve çaba sarf edilsin” dedi.
“Herkesi gökyüzüne bekleriz”
Festivale Niğde’den katıldığını ve kırsal Sakçagözü Mahallesi’ndeki tepeden yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirdiklerini söyleyen Güldener Albayrak, “Bugün burada bulunmak çok mutluluk verici. Çünkü Gaziantep çok güzel bir tek off kazanmış ve biz buna ’kalkış alanı’ diyoruz. Kalkış alanı çok muhteşem bir ovaya bakıyor. Bu yüzden destekleri için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilgili bütün kurumlara teşekkür ederiz. Gökyüzü rengarenk, uçuşlar çok keyifli geçiyor ve herkesi bu spora davet ediyorum. Aynı zamanda afet sonrası rehabilitasyon anlamında çocuklara destek olmak adına da çocukların bu tür etkinliklerin içinde olmaları, hayata umutla bakmaları ve sporla moral bulmaları çok mutluluk vericiydi. Buna katkı sağladığım için çok memnunum. Herkesi gökyüzüne bekleriz” şeklinde konuştu.
“İnsanların acılarını hafifletmek için bu bölgeyi seçtik”
Gaziantep Sportif Havacılık Kulübü’nün (GASHAK) üyesi Selim Kılıç, “Kulüp olarak bu tür etkinliklere destek oluyoruz. Bu bölgedeki depremzedeler için böyle bir organizasyon düzenlendi. Türkiye’nin her yerinden sporcularımız etkinliğe katıldı. 26 şehirden 120 sporcumuz etkinliğe katıldı. Evet, deprem bölgesindeyiz. Kalkış alanı Nurdağı ve İslahiye ilçelerine çok yakın. Her iki ilçede çok büyük yıkımlar oldu. Özellikle bu bölgeye bir motivasyon, renk katsın ve bu insanların acılarını hafifletmek için bu bölgeyi seçtik” dedi.
Depremzedelere, özellikle de çocuklara moral vermek için yamaç paraşütü festivalini Gaziantep’te yaptıklarını hatırlatan Mehmet Ali Kaya, “26 şehirden yaklaşık 120 sporcumuz Gaziantep’e geldi. Amacımız depremzede çocuklara bir nevi moral vermekti, gökyüzünü şenlendirelim istedik ve çocuklarımıza sahipsiz olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Bugün Lüleburgaz’dan, Samsun’dan, Kars’tan ve Ardahan’dan gelen sporcularımız var. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.
“Festival, bu bölgeye bir farkındalık katacak”
Profesyonel yamaç paraşütçüsü olarak bu sporu yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Cemil Önder, “Festivale Kahramanmaraş’tan katılıyorum. Depremde Kahramanmaraş çok büyük zarar gördü. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu festival, bu bölgeye bir farkındalık katacak. İnşallah bundan sonra daha güzel etkinliklerle festival devam edecek. Yıkımda zarar gören ve psikolojisi bozulan herkes için bu etkinlik bir katkı sağlayacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı
Arakçi, Bakan Fidan ve Ummanlı mevkidaşıyla ABD saldırılarını görüştü
İmam Hatip Dönmez: Çocuklarımız dijital bağımlılığın esiri olmasın
03Silahlı kavgada ağır yaralanan kişi hayatını kaybetti
04Dışişleri Bakanlığından Avrupa Parlamentosunun Kıbrıs kararına tepki
05Afrika'da Ebola kaynaklı ölüm sayısı 600'ü aştı
06LGS sonuçları bugün açıklanıyor
07Duran: NATO Ankara Zirvesi Türkiye'nin etkin rolünü bir kez daha ortaya koydu
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük