Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:32 Otomobiliyle 70 metreden şarampole uçtu, burnu bile kanamadı19:27 Şanlıurfa’da su kuyusuna düşen yavru kedi kurtarıldı19:18 Buse Naz Çakıroğlu, üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu19:17 Trendyol Süper Lig: Fenebrahçe: 0 - Beşiktaş: 0 (Maç devam ediyor)19:16 Serdar Topraktepe’den derbide 3 değişiklik19:09 İsmail Kartal’dan Beşiktaş maçında tek değişiklik19:08 Bülent Uygun’dan Rey Manaj transferine ilişkin açıklama19:06 Sakarya’da otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı19:06 Görme engelli öğrencisine maçı anlattı19:05 Didimli mübadil torunları 100’üncü yılında atalarını unutmadı19:05 Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğun su birikintisine düşerek öldüğü alan gö...19:05 Alanyaspor, İstanbulspor maçı hazırlıklarını tamamladı19:04 Gaziantepli yazar Köylüoğlu’nun başarısı19:04 İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayında başkanlık seçimi için ikinci tur t...19:02 Balıkesir’de feci kaza: Anne ve oğlu hayatını kaybetti, baba ağır yaralı18:58 İYİ Parti Genel Başkan Adayı Dervişoğlu: "Başarısızlığı henüz değerlendirme...18:56 Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda kadınlar 52 kiloda Buse...18:53 Belçika’da yaşanan şiddet olaylarının detayları18:51 Ankara milletvekillerinden Başkent’in global markası Beypazarı Doğal Maden...18:51 İran, İsrail saldırısında kullandığı füze ve İHA’ları sergiledi
Teknoloji 20 Şubat 2024 - 13:30 Yorum: 0

Yapay zeka sanatçıları geliyor

Yeni Medya ve İletişim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefer Darıcı OpenAI’ın Sora adlı yapay zeka uygulaması hakkında açıklamada bulundu. Darıcı, “Sektör içindeki kişilerin kendilerini yapay zekaya entegre etmeleri ve bu teknolojiyle...

Yapay zeka sanatçıları geliyor

Yeni Medya ve İletişim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefer Darıcı OpenAI’ın Sora adlı yapay zeka uygulaması hakkında açıklamada bulundu. Darıcı, “Sektör içindeki kişilerin kendilerini yapay zekaya entegre etmeleri ve bu teknolojiyle ilgili yeni yollar bulmaları gerekecek. İlerleyen süreçte adını dahi bilmediğimiz birçok yeni meslek ortaya çıkabilir. Bu nedenle, sektördeki bireylerin bu değişime uyum sağlamaları önemlidir” dedi.
Son günlerde gündemin ana konularından biri olan OpenAI’ın Sora adlı yapay zeka uygulaması, gerçekçiliği ve maliyet etkisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni Medya ve İletişim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefer Darıcı, Sora’nın özellikle kullanıcıları şaşırtan performansı hakkında açıklamalarda bulundu. Metinden videoya doğru yapay zeka uygulamalarının farklı kalitelerde içerikler üretebilindiğinin daha önce bilindiğini belirten Darıcı, Sora’nın gerçekçilik, görüntü akışı ve diğer noktalarda daha üstün bir performans sergilediğini belirtti. Videolardaki detayları net bir şekilde ortaya çıkaran bu uygulama, bir sonraki adımda daha da ileri gidebilecek bir teknolojinin habercisi olarak gösterildiğini söyleyen Darıcı, “Daha önce de metinden videoya doğru yapay zeka uygulamalarının farklı kalitelerde içerikler üretebildiğini biliyorduk. Ancak Sora’nın belirttiği gibi, bu uygulama gerçekçilik, görüntü akışı ve diğer noktalarda daha üstün bir performans sergiliyor. Tabii ki yakından izlendiğinde videolardaki bazı detaylar ve hatalar daha net bir şekilde görülebiliyor. Ancak bir sonraki adımda bu teknolojinin daha da ileri gidebileceği öngörülebilir” ifadelerini kullandı.

“Bu özellikle yüksek bütçeli projelerde süreci hızlandırabilir”
Yeni Medya ve İletişim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefer Darıcı, maliyetlerin bu uygulama sayesinde düşeceğini belirterek, “Bu yıl, özellikle film, dizi ve müzik sektörleri için farklı bir yıl olabilir. Birçok yapım şirketi, yapay zeka ile üretilmiş sanatçıları ve içerikleri kendi uygulama ve yapımlarında kullanma konusunda çalışmalar yapıyorlar. Yapay zekanın özel efektler ve efekt uzmanlığı alanında yüksek maliyet gerektiren işleri kısa sürede ve istenildiği şekilde gerçekleştirebildiğini görmekteyiz. Bu, özellikle yüksek bütçeli projelerde süreci hızlandırabilir. Ancak bunun olumsuz etkilerini görmeye başlayabiliriz ve buna karşı çeşitli önlemler alınmaya çalışılıyor” diye konuştu.

“İlerleyen süreçte adını dahi bilmediğimiz birçok yeni meslek ortaya çıkabilir”
Yapay zekayla birlikte ilerleyen süreçte adını dahi bilmediğimiz birçok yeni mesleğin ortaya çıkabileceğini ifade eden Darıcı, “Diğer bir önemli konu ise yapay zekanın meslekleri nasıl etkileyeceği. Meslek sahipleri işsiz mi kalacaklar yoksa meslekleri değiştiği için kendilerini yenilemeleri mi gerekecek? Bu konuda çeşitli kaygılar var ancak sektör içindeki kişilerin kendilerini yapay zekaya entegre etmeleri ve bu teknolojiyle ilgili yeni yollar bulmaları gerekecek. İlerleyen süreçte adını dahi bilmediğimiz birçok yeni meslek ortaya çıkabilir. Bu nedenle, sektördeki bireylerin bu değişime uyum sağlamaları önemlidir. Problem, örneğin medya mensupları için bir sorun haline gelebilir veya içerik üreticileri için bir zorluk oluşturabilir. Çünkü herhangi bir haber akışı içerisinde çok sayıda kaynaktan gelen içeriğin kaynağının yanıltılmasının mümkün olabileceğini düşünürsek, bu içeriğin yapay zeka tarafından üretilip üretilmediğini doğrulatmak, hatta artık yeni bir meslek grubuna olan ihtiyacı beraberinde getirdi. Bu meslek grubunu ’realite’ olarak adlandırabiliriz. Bu grup, görüntü konusunda uzman kişilerden oluşur ve bir içeriğin yapay zeka tarafından üretilip üretilmediğini veya gerçek olup olmadığını doğrulamak amacıyla görev yapar. Teyitten farklı olarak, bir içeriğin doğruluğu noktasından farklı olarak, gerçek mi, değil mi? Yapay zeka üretimi mi, değil mi? Bunu doğrulayan bir meslek grubu yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır. İlerleyen süreçte, yapay zekanın etkisiyle özellikle farklı meslek gruplarının ortaya çıkması muhtemeldir. Özellikle geçmişte yaşamış ses sanatçılarının farklı parçaları, farklı söylemleri ve seslendirdikleri parçaların farklı sürümleri de yapay zeka modelleriyle ortaya çıkabilir. Bu açıdan, gelecek yılın oldukça şaşırtıcı olabileceğini söyleyebiliriz” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber