Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 07 Haziran 2022 - 09:43 Yorum: 0

Yaralı puhu kuşu tedavi altına alındı

Kayseri'nin Develi ilçesinde bir vatandaş tarafından yaralı şekilde bulunan puhu kuşu, gerekli bakım ve tedavisi için Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar...

Yaralı puhu kuşu tedavi altına alındı

Kayseri'nin Develi ilçesinde bir vatandaş tarafından yaralı şekilde bulunan puhu kuşu, gerekli bakım ve tedavisi için Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından veteriner hekime teslim edildi.

Baykuş ailesine mensup olan puhu kuşu geniş kanat açıklığı ve iri yapıları ile kolayca ayırt edilebilirken, sessiz uçuşları ve gece görüşleri ile sadece karada değil havada da avlanabiliyor. Avlanma yelpazesi geniş olan puhu kuşunun, avlanma listesinde neredeyse tüm küçük canlılar yer alıyor.

Puhularda dişi kuş kuluçkadayken yuvaya erkek puhu kuşu baktığı için bilinçsiz ve yasa dışı avlanılmasının puhu ailesi için çok olumsuz sonuçları oluyor. Yaralı bulunan puhu kuşu, gerekli tedavisinin yapılmasının ardından ekipler tarafından doğal ortamına geri bırakılacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber