Gaziantep’te yarım asırdır ömrünü antika eşyaların restorasyon ve tamiratına adayan Ahmet Zihni Marangozoğlu, tarihi eserlere ve hatıralara hayat veriyor.Baba mesleği olan antika restorasyonu işine yarım asır önce çırak olarak başlayan...
Gaziantep’te yarım asırdır ömrünü antika eşyaların restorasyon ve tamiratına adayan Ahmet Zihni Marangozoğlu, tarihi eserlere ve hatıralara hayat veriyor.
Baba mesleği olan antika restorasyonu işine yarım asır önce çırak olarak başlayan ve gönlünü antika eşyalar ile onların hikayelerine kaptıran 58 yaşındaki Ahmet Zihni Marangozoğlu, maddi değeri binlerce lira, manevi değerine ise paha biçilemeyen eserleri ilk günkü hallerine kavuşturuyor.
Gaziantep’in yanı sıra çevre illerden antika eşyaların geldiği atölyede gramofon, antika cami ve duvar saatleri, radyo, televizyon, karyola ve ayna gibi tahta eserler bulunuyor.
Babasından öğrendiği antika tamircilik mesleğini yıllardır büyük bir aşkla sürdüren Marangozoğlu, farklı dönemlere tanıklık etmiş ve evlerde anı olarak saklanan antika eşyaları tamir ederek eski haline getiriyor.
Tarihi Gaziantep Kalesi civarındaki tarihi Yeni Han’da bulunan 15 metrekarelik dükkanında eski antika eşyaları tamir ederek geçimini sağlayan Marangozoğlu, baba mesleği severek sürdürüyor.
Gaziantep’in yanı sıra bölge illerinden ve Türkiye’nin birçok ilinden gelen antika eşyaları tamir ettiğini belirten Marangozoğlu, yaklaşık bir asırlık cihazları tamir ederek ilk günkü haline getirdiğini ifade etti.
Unutulmaya yüz tutmuş ve insanların anı olarak evlerinde sakladığı antika eşyaları tekrar gün yüzüne çıkardığını belirten Marangozoğlu, atölyesinde bulunan en yeni eserin 70 yıllık olduğunu bildirdi.
“Gaziantep’te yıllardır antika eser tamiri yapıyorum”
Antika eser tamirciliği mesleğine henüz 7 yaşında iken babasının yanında çırak olarak başladığını ifade eden Marangozoğlu, “Gaziantep’te yıllardır antika eser tamiri yapıyorum. Bu küçük atölyemde baba mesleğimi sürdürüyorum. Antika anlamında kim ne getirirse tamir ediyoruz. Saat, gramofon, karyola, dolap, radyo ve ayna gibi eserleri yeniden değerlendiriyoruz. Kullanılmayan, kenara atılmış eserlere yeniden hayat veriyoruz. 7 yaşından beri bu mesleği yapıyorum. Ben daha çok tahta antika eşyaları tamir ediyordum. Fakat son 10 yıldır gramofon tamirciliği de yapıyorum. Antika tamirciliği babam mesleğimdir. Çocukluğumdan beri bu işin içerisindeyiz. Baba mesleği olduğu için mesleğimi severek yapıyorum. Antika cami saatleri başta olmak üzere kim ne getirirse yani antika anlamında ne varsa tamir ediyoruz. Kaybolan hatıraları burada geri getiriyoruz. İnsanlara hatıralarını geri kazandırıyoruz” dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yangın, ilçeye bağlı 8 Mart Mahallesi Tandoğan Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, A. B.'nin oturduğu 3 katlı binanın ikinci katındaki dairede, küçük çocuk çakmakla oynadığı sırada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevleri fark edenlerin haber ver
Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ve İngiltere Dışişleri Bakanı Yvette Cooper, telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Pakistan Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından Bakan Dar'ın İngiliz mevkidaşı Cooper ile yaptığı telefon görüşmesine ilişk
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün, Aragua eyaletine bağlı El Limon bölgesinin 35 kilometre kuzeydoğusu olduğunu bildirdi. Açıklamada, 4,8 büyüklüğündeki depremin 10 kilometre derinlikte meydana geldiği kaydedildi. ABD Jeolojik
Venezuela'da 25 Haziran'da sadece 39 saniye arayla meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından bilanço ağırlaşıyor. Yetkililer, felakette hayatını kaybedenlerin sayısının bin 430'a, yaralı sayısının ise 3 bin 238'e yükseldiğini aç
Cizre Esnaf ve Sanatkârlar Odası, ilçede bulunan esnafların sorunlarını yerinde dinlemek ve istişarede bulunmak için 1. esnaf-oda buluşması gerçekleştirdi. Cizre Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen buluşmada esnaflar sordu, esnaf ve oda yetkil
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Ağrı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde, geçmişe dönük bir cinayet dosyası daha aydınlatıldı. 2013 yılında hakkında kayıp başvurusu yapıla
İşgal rejimi El-Halil vilayetinde Yatta beldesinin doğusundaki Ed-Diyrat bölgesinden Faris Mahmud El-Hamamide’yi hayvanlarını otlatırken alıkoydu. Yerel kaynaklar, işgal rejiminin Mahmud Ahmed Ebu Arram adlı Filistinliyi El-Halil’in güneyinde yer alan Mes
Çin ve Rusya hava kuvvetlerinin, Japon Denizi, Doğu Çin Denizi ve Batı Pasifik’in ilgili hava sahalarında 11. ortak hava devriyesini gerçekleştirdiği bildirildi. Devriyenin, iki ülkenin bölgedeki barış ve istikrarı ortaklaşa koruma kararlılığını ve kapasi
Sıcak hava karar verme süreçlerini yavaşlatabilir!
Akçadağ’da 19 Yaşındaki Genç Hayatına Son Verdi
03İşgalciler Gazze’de hasta sevklerini engelliyor: 20 bin hasta tedavi için Gazze dışına çıkmayı bekliyor
04Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: 4 Filistinli şehit oldu
05Mardin’de çakmakla oynayan çocuk evi yaktı
06Irak'ta hedef günlük petrol üretimini 7 milyon varile yükseltmek
07İran: Anlaşmaları bozmak ABD rejiminin fıtratının bir parçasıdır
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük