Eskişehir’de yemek borusunun genişlemesi nedeniyle tavuk sesi çıkartan yavru kedi görenleri şaşırtırken, götürüldüğü veteriner kliniğindeki tedavisi devam ediyor. ’Kupa’ isimli sevimli kediye tedavi sonrası için sıcak bir yuva aranıyor.
Eskişehir’de yemek borusunun genişlemesi nedeniyle tavuk sesi çıkartan yavru kedi görenleri şaşırtırken, götürüldüğü veteriner kliniğindeki tedavisi devam ediyor. ’Kupa’ isimli sevimli kediye tedavi sonrası için sıcak bir yuva aranıyor.
Yaklaşık 60 günlük olduğu tahmin edilen 600 gram ağırlığındaki yavru sokak kedisi, yemek yememesi ve kusması nedeniyle bir hayvansever tarafından geçtiğimiz günlerde veteriner kliniğine götürüldü. Bilinmeyen bir nedenle tavuk sesi de çıkartan yavru kedi, teslim edildiği klinikte tedavi altına alındı. Yapılan kontrollerin ardından yavru kedinin yemek borusunda genişleme olması nedeniyle hastalanarak bu sesi çıkarttığı belirlendi. Bunun üzerine özel bir şekilde besleme programına ve ilaç tedavisine başlandı. Hastalığı ilerlemiş olan yavru kedinin sağlık durumu gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte zaman içerisinde kontrol altına alındı. Tedavi sürecinin başarıyla sonuçlanması amacıyla büyük gayret gösteren veteriner kliniği ise, yavru kediyi sahiplendirebilmek için uygun bir yuva arıyor.
"Önümüzdeki süreçte yemek borusunda bir gelişme bekliyoruz çünkü şu anda kusmaları kontrol altına alındı"
Veteriner hekim Evren Fatih Mumcu, "İsmini ’Kupa’ koyduk. Kupa sokaktan geldi. Bize tedavisi için bir hayvansever getirdi. Kendisi yemek yemiyordu, kusuyordu. Bunun üzerine biz gerekli röntgen teşhisini yaptık ve yemek borusunda bir genişleme gördük. Bir patoloji olduğunu fark ettik. Bunun sonucunda özel bir şekilde besleme yapıyoruz, ilaçlarını kullanıyor. Önümüzdeki süreçte yemek borusunda bir gelişme bekliyoruz çünkü şu anda kusmaları kontrol altına alındı. Eğer tedavisi başarıyla sonuçlanırsa uygun gördüğümüz bir takdirde sahiplendirmek isteriz" dedi.
"Kedimiz tavuk gibi gıdaklama şeklinde sesler çıkartmakta"
Yavru kedinin rahatsızlığı nedeniyle tavuk benzeri bir ses çıkartmasına değinen Mumcu, "Bu sesin nedeni, yemek borusu aşırı derecede genişlediği için soluk borusuna ve yutağa baskı yapmakta. Zaman zaman oralarda titreşimler oluşturup, kedimiz zaman zaman tavuk gibi gıdaklama şeklinde sesler çıkartmakta ama bunun düzeleceğini tahmin ediyoruz. Böyle vakalar gördük. Yemek borusu genişleme hastalığı megaözafagus ama her hasta böyle sesler çıkartmaz. Bu kedide büyük ihtimalle hastalık biraz ileri" şeklinde konuştu.
"Bizim beslediğimiz şekilde besleyebilecek bir kişi arıyoruz"
Fatih Mumcu, yavru kedinin 600 gram olması nedeniyle şu anda hiçbir aşı uygulayamadıkları bilgisine de paylaşarak sözlerine şöyle devam etti:
"Özel bir aşı yapacağız. Eğer bu süreçte herhangi bir hastalık kapmazsa sonrasında sahiplendireceğiz ama yine de sokaktan gelen bir kedi, hastalıklara açık. Kilo almaya başladı. İlk geldiğinde daha zayıftı. Şu anda ayağa kaldırarak direkt midesine gidecek tarzda bir besleme yapıyoruz. Yavru kediler bazen yabancı cisim yiyebiliyor ya da gelişim bozukluğu olabiliyor. Bu kedide olduğu gibi. O yüzden yavru kedilerde böyle semptomlar olursa en kısa sürede tetkikleri yapılsın ki yavruyken hastalıklar çok daha hızlı iyileşiyor, çözüme kavuşabiliyor. Biz bu kediyi sahiplendirmek istiyoruz. O yüzden isteyen bize ulaşabilir ama tabii tedavisi bittikten sonra. Bizim beslediğimiz şekilde besleyebilecek bir kişi arıyoruz."
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Stadyumu’nda düzenlenen Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı. Mezun öğrencilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şunu asla
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada, Gazi Meclis’te kabul edilen kanun teklifini tarihi bir adım olarak gördüğünü söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli
RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, Üst Kurul, gündemdeki yayın ihlallerini görüşmek üzere toplandı. Üst Kurul, HBO Max adlı medya hizmet sağlayıcı kuruluş tarafından yayımlanan 'Bang My Box: The Robin Byrd Story' adlı belgesel filmdeki yayın ihlallerini gö
ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Lala'nın cuma gecesinden itibaren Hawaii Adaları'nda şiddetli yağış, kuvvetli rüzgar ve tehlikeli dalgalara yol açabileceği uyarısında bulundu. Merkezin açıklamasına göre Lala, Hawaii'nin yaklaşık bin 127 kilometre güneydoğusun
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) uygulamasında önemli bir eşik aşıldı. 1 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasındaki verilere göre sistem üzerinden 100 milyondan fazla ambalaj geri dö
HÜDA PAR Palu İlçe Başkanı Uğur Öztürk, ilçede uzun süredir yürüttükleri saha çalışmaları kapsamında vatandaşlardan gelen talepler ile daha önce kamuoyuna taşıdıkları sorunları kapsamlı bir rapor haline getirerek Palu Kaymakamlığına sundu. Öztürk, Palu Ka
İzmir'in Bayraklı ilçesinde tavuk ve pilav işletmesi işleten Hüseyin Ekin, yaklaşık 3 yıldır boykot edilen ürünleri satmama kararı uyguluyor. Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini düşündüğünü b
Gazze Şeridi’ndeki Sosyal Kalkınma Bakanlığından yapılan açıklamada, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı bölgede 18 yaşından küçük yaklaşık 1 milyon çocuk, 108 binden fazla yaşlı ve yaklaşık 47 bin dul bulunduğu belirtildi. Açıklamada, Gazze’de nüfus
Gece Yarısı Kafeye Silahlı Saldırı: 1 Yaralı
Bartın'da 3 boyunca denize girmek yasaklandı
03İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı kapalıdır
04Diyarbakır ve Kayseri havalimanlarının statüsü yükseltildi
05CENTCOM, ilk çok uluslu insansız hava aracı saldırı gücünü oluşturacak
06Ukrayna Karadeniz'de ateşkes teklif etti, Rusya'nın yanıtını bekliyor
07Hürmüz'de iki BAE tankeri vuruldu: İran "iznimiz olmadan hiçbir gemi geçemez" uyarısı yaptı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük