Bolu'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Öztürk ailesi, yeni doğan kuzularına soğuktan donarak telef olmasın diye evlerinde bakıyor.
Bolu'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Öztürk ailesi, yeni doğan kuzularına soğuktan donarak telef olmasın diye evlerinde bakıyor.
Mudurnu ilçesine bağlı Mangırlar köyünde Alaaddin Öztürk (51), Necmiye Öztürk (49) ve Ahmet Emir Öztürk (10) ailesi hayvancılık yaparak geçimini sağlıyor. Bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle hayvancılık yapan Öztürk ailesinin işleri biraz daha zorlaşıyor. Soğuk havada yeni doğan kuzuları telef olmasın diye Öztürk ailesi yavrulara evinde bakıyor. Öztürk ailesi, kış ayında ikiz doğuran koyunları "Bahar'ın "Ceylan" ve "Osman" ismini verdikleri kuzularını evine aldı. Daha sonra aniden doğum yapan boncuk adındaki koyun telef oldu. Koyunun yavrusuna öksüz adını veren aile onu da evinde beslemeye başladı.
"O benim her şeyim"
Hayvanları çok sevdiğini söyleyen Ahmet Emir Öztürk, "Okula gidip gelirken beni gözlüyor. Bana çok alıştı çok seviyorum siyah beyaz olması da çok güzel. Her gün annesi olmadığı için onu daha bir başka seviyorum ve besliyorum biberonla süt veriyoruz. Çok güzel o benim her şeyim küçükken daha tatlı oluyorlar" dedi.
"Evde bakıyoruz"
Havanın soğuması ile kuzuların donmaması için evde baktıklarını belirten Alaaddin Öztürk, "Ben çiftçiyim köyde hayvanlarla uğraşırım koyun keçilerimle ihtiyaçlarımızı alırız bu yavrular yeni oldu. Şimdi kuzulama mevsimi, bazısı ikiz oluyor bazısının annesi ölen oluyor. Ailece bunları seviyoruz evde bakıyoruz, doyduktan sonra ikizleri annesinin yanına bırakırız. Öksüz yanımızda durup annesi olmadığından biberonla besliyoruz. Çocuklar çok seviyorlar sevilmeyecek gibide değiller hayat bu işte devam ediyor biraz zahmetli olsa da çok seviyoruz" diye konuştu.
"Bebek gibi bakım istiyorlar"
Necmiye Öztürk ise "Hayvanlarımız yeni doğunca donmasın diye evde bakıyoruz, biraz büyüdüğünde annelerinin yanına bırakırız onlar bebek gibi bakım isterler çok seviliyorlar" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Neolitik Çağ’dan Bizans dönemine uzanan 130 eserin yer aldığı Antik Tıp Aletleri Sergisi, Denizli Kent Müzesi’nde gerçekleştirildi. Sergi, öğrenciler ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.Denizli Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü tarafından düzenlenen A
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
03Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
04İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
05Malatya’nın Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü: Yeni Haftada Dondurucu Soğuk Uyarısı
06Kış erken geldi, kar ve fırtına kapıda... Meteoroloji'den kritik uyarı!
07Lastiği patlayan araç üst geçidin ayağına çarpı: 2 ölü, 2 yaralı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor