Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 2024-2025 sezonu hazırlıkları kapsamında antrenörlerle geniş katılımlı değerlendirme ve planlama toplantısı gerçekleştirdi.Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç başkanlığında düzenlenen toplantıya, Spo...
Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 2024-2025 sezonu hazırlıkları kapsamında antrenörlerle geniş katılımlı değerlendirme ve planlama toplantısı gerçekleştirdi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç başkanlığında düzenlenen toplantıya, Spor Hizmetleri Müdürü, şube müdürleri ve futbol, atletizm, güreş, yüzme, okçuluk, hentbol, basketbol, voleybol, karate, taekwondo gibi birçok branşta görev yapan antrenörler katıldı.
Toplantıda önceki sezonun genel değerlendirmesi yapılırken, yeni döneme ilişkin hedefler, saha uygulamaları, sporcu gelişimi, malzeme ihtiyaçları, saha kullanımı ve kırsal bölgelere yönelik çalışmalar ele alındı.
Yusuf Kılıç: "Antrenörler sahadaki en büyük gücümüz"
Toplantıda konuşan İl Müdürü Yusuf Kılıç, sahadaki uygulayıcı güce dikkat çekerek, antrenörlerin spor faaliyetlerinin temel taşı olduğunu söyledi. Kılıç, "İlimizin dört bir yanında yürüttüğümüz faaliyetlerin en önemli ayağı sahada görev yapan antrenörlerimizdir. Çocuklarımızın sporla tanışmalarına ve gelişimlerine katkı sağlayan antrenörlerimizle bu süreci daha planlı ve hedef odaklı bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.
"Spor, bireyin gelişimini bütüncül şekilde destekler"
Sporun sadece fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel ve sosyal gelişim açısından da büyük önem taşıdığına vurgu yapan Kılıç, "Spor; özgüven, sorumluluk bilinci ve takım ruhu kazandıran çok yönlü bir araçtır. Biz sportif başarıyı kadar karakter gelişimini de önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.
"Hedefimiz daha fazla çocuğa ulaşmak"
Yeni sezonda çocuk ve gençlerin spora erişimini artırmayı hedeflediklerini belirten Kılıç, "Tesislerimizi daha verimli kullanacak, okul çağındaki çocukları sporla buluşturmak için yaz ve kış spor okulları, tarama programları ve branş tanıtım etkinlikleri düzenleyeceğiz. Her çocuğun en az bir branşla tanışmasını istiyoruz" diye konuştu.
Kırsal bölgeler öncelikli
Kırsal bölgelerde spor faaliyetlerinin yaygınlaştırılması için özel çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Kılıç, "Mobil ekipmanlarla köy okullarına spor faaliyetlerini taşıyacağız. Yetenek taramalarını kırsalda daha etkin yaparak, potansiyel sporcuları sisteme kazandıracağız" dedi.
Yeni dönemde antrenman ve sporcu gelişim takibinin daha sistemli yürütüleceğini kaydeden Kılıç, "Antrenörlerin faaliyetleri, katıldıkları organizasyonlar ve sporcu verileri kayıt altına alınacak. Bu sayede performans ölçümleri sağlıklı bir zemine oturacak" dedi.
"Her başarı kurumsal emeğin ürünüdür"
Sporun ekip işi olduğunu hatırlatan Kılıç, "Bugüne kadar elde edilen tüm başarıların arkasında büyük bir özveri var. Bizler antrenörlerimiz, müdürlüklerimiz ve saha personelimizle birlikte çocuklarımızın hayatına dokunuyoruz. Spor, bizim için sadece bir yarış değil, bir yaşam kültürüdür" dedi.
Altyapı ve kapsayıcılık ön planda olacak
Yeni sezona dair kurumsal hedefleri de paylaşan Kılıç, altyapı yatırımları ve kapsayıcı spor politikalarına vurgu yaptı. Kadın ve engelli bireyler başta olmak üzere her yaş grubuna hitap eden projelerin hayata geçirileceğini söyledi.
Konuşmasının sonunda desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a ve Muş Valisi Avni Çakır’a teşekkür eden İl Müdürü Kılıç, "Bugün burada ortaya konan fikirler bizler için umut verici. Bu süreçte yanımızda olan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bursaspor, Gebzespor karşısında ikinci yarıda bulduğu gollerle şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet alırken, müsabakayı 41 bin 870 taraftar izledi.TFF 2. Lig Kırmızı Grup 29. hafta karşılaşmasında Bursaspor, sahasında Güzide Gebzespor’u 2-0 mağlup e
Liverpool, Mısırlı yıldız Mohamed Salah’ın sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı.Liverpool, Mohamed Salah’ın geleceğine dair açıklama yaptı. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Mohamed Salah, 2025-2026 sezonunun sonunda Liverpool K
Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası (Türkiye Open 2026) başladı. Türk sporcular poomsae branşında 36 altın, 34 gümüş ve 46 bronz olmak üzere toplam 116 madalya kazandı.Antalya Spor Salonu’n
İran Milli Takımı hazırlık kampı için Antalya’ya geldi. Bir haftalık kamp döneminde 2 hazırlık maçı oynanacak.ABD ve İsrail’in saldırıları altında yer alan İran Milli Takımı’nın ABD, Kanada ve Meksika’da düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası’na katılıp katı
TFF 2. Lig Kırmızı Grup 29. haftasında Muş Spor Kulübü, sahasında karşılaştığı Kahramanmaraş İstiklal Spor’u 5-1 mağlup etti.Stat: Muş ŞehirHakemler: Murat Kasap, Ali Rıza Öztürk, Hasan AtaMuş Spor Kulübü: Enes Çetin, Oğuzhan Açıl, İlker Günaslan (Ferdi B
Karşıyaka Basketbol, Başantrenör Candost Volkan ile yollarının ayrıldığını duyurdu.Basketbol Süper Ligi’nde düşme hattından bir türlü kurtulamayan Karşıyaka Basketbol’da beklenen ayrılık gerçekleşti. Yeşil-Kırmızılı ekip, genç çalıştırıcı Candost Volkan i
Erzurum’un 2028 Avrupa Üniversiteler Kış Oyunlarına (EUSA) ev sahipliği yapma adaylığı, yürütülen yoğun çalışmalar, güçlü kurumsal iş birlikleri ve ortaya konulan ortak vizyonun neticesinde başarıyla sonuçlandı. Avrupa Üniversite Sporları Birliği tarafınd
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı, Erzurumspor FK’ya destek amacıyla, Iğdırspor maçını izlemek isteyen bin taraftara maç bileti hediye edecek."Haydi Erzurum! Şampiyonluk İçin Kenetlenelim" sloganıyla yapılan çağrıda, Iğdırspor maçını izlemek için başvuran il
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
07Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük