MENÜ

Yenice’de sel felaketinin yaraları sarılıyor

Karabük’ün Yenice ilçesinde 2022 yılının Haziran ayı ile 2023 yılının Temmuz ayında meydana gelen sel sonrası İl Özel İdare tarafından yapılan çalışmalardan dolayı Yenice köy muhtarları kurumu ziyaret ederek teşekkür etti.Karabük İl Ge...

Yayınlanma: 06 Kasım 2023 16:36 Güncelleme: 09 Eylül 2025 04:18
Yenice’de sel felaketinin yaraları sarılıyor

Karabük’ün Yenice ilçesinde 2022 yılının Haziran ayı ile 2023 yılının Temmuz ayında meydana gelen sel sonrası İl Özel İdare tarafından yapılan çalışmalardan dolayı Yenice köy muhtarları kurumu ziyaret ederek teşekkür etti.
Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Genel Sekreter Şerafettin Kelleci, Yenice İl Genel Meclis üyeleri Recep Tetik ve Seyfettin Yılmaz ile AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Mısırlı ile kurum müdürlerinin de hazır olduğu ziyarette üst üste meydana gelen sel sonrası yapılan çalışmalardan dolayı ilçeye bağlı 34 köy muhtarı tarafından teşekkür plaketi verildi.
Törende konuşan Yenice İl Genel Meclis Üyesi Recep Tetik, “Yenice’ye yaptığımız hizmetlerden dolayı başta Valimiz, Genel Sekreterimiz İl Genel Meclis Başkanım ve milletvekillerimiz ve özel idare çalışanlarıma Yenice ve köylerimiz adına teşekkür ederim. Buna mukabil değerli muhtarlarımızın da bu yapılan hizmetlerden dolayı bize gösterdiği teveccühe ve bu merasimden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

"Yenice’yi daha sorunsuz, yaşanabilir köyler haline getirmek için hep birlikte gayret edeceğiz"
İl Özel İdare Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci ise, Şerafettin Kelleci, Temmuz ayında yaşanan selden dolayı tekrar geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “ Tabii selle başladığımız bir süreçte ilk günden beri ve sahada çalışan bize mesai arkadaşlığı yapan siz değerli muhtarlarıma teşekkür ediyorum. Anlayışınıza, desteklerinize orada bir başarı var ise bu başta meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve ekibimizle birlikte çalışma yapıldı. Dolayısıyla geçmiş yıllarda yapılamayan, vakit bulunamayan veya imkan dahilinde olmayan 2020-2022 yılı döneminde yaşanan selleri de kapsayacak şekilde güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Aslında yapamadığımız birçok şey var ama hepsi bir anda olmuyor. İnşallah önümüzdeki süreçte Yenice’yi daha sorunsuz, yaşanabilir köyler haline getirmek için hep birlikte gayret edeceğiz. İçişleri Bakanımızın bizzat Yenice’ye geldiğinde bize ‘Parayı düşünmeyin. İhtiyaçlarınız neyse biz karşılayacağız’ emrini aldığımızdan itibaren biz ihalelerimize çıktık. 36 menfez ve içme suyu boruları ihale edildi, yapımları devam ediyor. Ardından 54 kilometre sıcak BSK asfaltlarımızı yaptık. Menfezlerimizin yapımı devam ediyor. Bir tek Şeker Kanyonu kaldı. Orada bir hazırlığımız var devam ediyor, inşallah onu da çözdüğümüzde büyük bir sorunu halletmiş olacağız” ifadesinde bulundu.

"Yenice şimdiye kadar görülmemiş, duyulmamış bir hizmetle karşılaştığı bu hizmet, bu hız ilerleyen yıllarda da artarak devam edecektir"
İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen ise, Yenice’de sel felaketinin açmış olduğu yaralar hızlı bir şekilde sardıklarını ifade ederek, “Yollarımızın latyapıları ile ilgili eksiklikler giderilerek asfaltla ilgili planlamalara hızlı bir şekilde tüm ilçelerden önce geçmiş olduk. Biz bu planlamaları yaparken, Genel sekreterimiz, ilçe başkanımız ve meclis üyelerimizle birlikte süreç başlamadan önce oturduk, bir araya geldik. Planlamalar gerçek manada aslında orada yapıldı. Biz yaptığımız işlerle, hizmetlerle ilgili 34 köyümüzden kaç köyümüze dokunabiliriz? Eksiğimiz, noksanlarımız nedir? Bütçe imkanları nedir? diye değerlendirdik. Sonuç olarak da gerçekten bir aylık çalışmanın sonucunda il özel idaresinin tüm gücüyle ve tüm ekibiyle eksiksiz olağanüstü bir gayret ve çaba sarf ettik. Olağanüstü bir çalışmaydı. Benim de şimdiye kadar Yenice’de bu kadar olağanüstü bir çalışmaya, ilçemiz hakikaten şahit olmamıştır. Merkez dahil 6 ilçeye hizmet etmesi gereken İl özel İdaresi ve ekibi tüm gücüyle bir ilçeyi sel felaketinden sonrası ayağa kaldırmakla ilgili olağanüstü bir gayret sarf etti. Tabii ki bu kadar kısa bir süre içerisinde bir ilçeyi toparlamak sel felaketinden sonra altyapısını yeniden hazırlamak ve üzerine 50 kilometrenin üzerinde de bir asfaltla kaplama gerçekten olağanüstü bir gayretin ürünüdür. Bundan sonra Yenice ile ilgili çalışma süreci bu yıl itibariyle olağanüstü bir gayretle başlamış ve artarak da devam edecektir. Yani bu 1-1.5 aylık zaman zarfında yepyeni çalışmalarımız başladı ve bitti şeklinde bir şey yok. Yani inanın bundan sonraki süreçte Yenice şimdiye kadar görülmemiş, duyulmamış bir hizmetle karşılaştığı bu hizmet, bu hız ilerleyen yıllarda da artarak devam edecektir. Bundan emin olabilirsiniz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Köy muhtarları tarafından katkılarından dolayı İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Genel Sekreter Şerafettin Kelleci, İl Genel Meclis üyeleri Recep Tetik, Seyfettin Yılmaz ile kurum müdürleri ile şantiye şeflerine plaket takdim ettiler.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Kürdistan alimlerinden Dr. Şafii "ihtilaf ahlakı ve kardeşlik hukukunun" nasıl olması gerektiğini anlattı

Kürdistan alimlerinden Dr. Şafii "ihtilaf ahlakı ve kardeşlik hukukunun" nasıl olması gerektiğini anlattı

İTTİHADUL ULEMA'nın geleneksel hale getirdiği Alimler Buluşmasının bu yıl 11'ncisi düzenledi. Program, Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Camii Konferans Salonu'nda başladı. İki gün sürecek programda davet çalışmaları, İsl

Gazze'de can kaybı 74 bin 370'e yükseldi

Gazze'de can kaybı 74 bin 370'e yükseldi

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, siyonist işgalcilerin Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaşanan can kayıplarına ilişkin son veriler paylaşıldı. İşgal ordusunun günlük saldırı ve ihlallerine devam ettiği

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, Şemdinli’de halkla bir araya geldi

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, Şemdinli’de halkla bir araya geldi

HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, Hakkari’deki temasları kapsamında Şemdinli ilçesini ziyaret etti. İl ve ilçe teşkilatlarının eşlik ettiği Ramanlı, ilçe genelinde çeşitli ziyaret ve görüşmeler gerçekleştirdi. Şemdinli programına halk buluşmasıyla baş

Batman'da asansörde mahsur kalan kadın ve çocuk kurtarıldı

Batman'da asansörde mahsur kalan kadın ve çocuk kurtarıldı

Batman'da bir binanın asansöründe mahsur kalan kadın ve çocuk için yardım çağrısında bulunuldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, yaptıkları çalışmayla kadın ve çocuğu bulundukları yerden çıkardı. Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipl

Konya’da haciz işlemi sırasında icra personeli ve avukatlara saldırı

Konya’da haciz işlemi sırasında icra personeli ve avukatlara saldırı

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Konya’nın Fevzi Çakmak Mahallesi’nde haciz işlemi için görev yapan icra personeli İ.A. ile alacaklı vekilleri Av. O.A. ve Av. E.H’ye yönelik, görevin yapılmasını engelleme amacı

Alimler Buluşması'nda önemli mesajlar-5

Alimler Buluşması'nda önemli mesajlar-5

İTTİHADUL ULEMA'nın geleneksel hale getirdiği Alimler Buluşmasının bu yıl 11'ncisi düzenleniyor. Program, Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Camii Konferans Salonu'nda başladı. İki gün sürecek programda davet çalışmaları, İ

Umut Kervanının çağrısıyla mağdur aileye yardım eli uzatıldı

Umut Kervanının çağrısıyla mağdur aileye yardım eli uzatıldı

Van’da yaşayan Muzaffer Kanat, 9 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından boyun omuriliğinin kırılması sonucu felç kaldı. Geçirdiği 13 ameliyatın ardından sol tarafında iyileşme görülen Kanat’ın sağ tarafındaki felç devam etti. Yüzde 87 oranında ömür

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Personel Alımı Açıklaması: Birkaç Hafta İçinde Duyurulacak

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Personel Alımı Açıklaması: Birkaç Hafta İçinde Duyurulacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık personeli alımına ilişkin beklenen açıklamayı yaptı. 2026 KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından atama çalışmalarının sürdüğünü belirten Memişoğlu, yeni personel alımına ilişkin duyurunun birkaç hafta içe

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
16
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
14
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
13
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
8
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
7
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
7
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
3
Eyüpspor Eyüpspor
3