Yeniden Refah Partisi Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan parti yöneticileri, ekonomik sorunlar, yerel hizmetler ve dış politika başlıklarında değerlendirmelerde bulunarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yeniden Refah
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan parti yöneticileri, ekonomik sorunlar, yerel hizmetler ve dış politika başlıklarında değerlendirmelerde bulunarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programı, geniş katılım ve yoğun ilgiyle gerçekleştirildi. Programa Genel Başkan Yardımcıları, il ve ilçe teşkilat yöneticileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Burhan Kılıç, katılımcılara teşekkür ederek Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhuna vurgu yaptı. Kılıç konuşmasında, “Cenabı Allah’a hamd olsun ki bizleri bu mübarek ayda aynı sofrada buluşturdu. Ramazan ayı birlik, beraberlik ve mağfiret ayıdır. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin” ifadelerini kullandı.
Malatya’daki ekonomik tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıç, emeklilerin, esnafın ve asgari ücretlilerin yaşadığı geçim sıkıntılarına dikkat çekerek, “Emeklimiz açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Esnafımız siftah yapmadan kepenk kapatıyor. Asgari ücretlimiz geçinemiyor. Bu tablo sürdürülebilir değildir” dedi.
KOSGEB kredilerine de değinen Kılıç, esnafın mevcut şartlarda borç yükü altına sokulmaması gerektiğini belirterek, “Eğer kredi verilecekse çarşı ve piyasa toparlandıktan sonra verilmelidir. Esnaf güçlü olursa devlet güçlü olur, şehir güçlü olur” şeklinde konuştu.
Belediye hizmetlerine ilişkin eleştirilerde de bulunan Kılıç, altyapı, yol ve su fiyatları konusunda değerlendirmeler yaptı. Kılıç, “Yollar köstebek yuvasına dönmüş durumda. Altyapı sorunları devam ediyor. Suyumuz sık sık kesiliyor. Malatya su kaynakları açısından zengin bir şehir olmasına rağmen bölgenin en pahalı suyunu kullanıyoruz” dedi.
Gençlere yönelik projelerin yetersiz kaldığını savunan Kılıç, “Gençlerimiz için somut projeler üretilmeli. Gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması adına güçlü sosyal adımlar atılmalıdır. Bizim kapımız gençlerimize sonuna kadar açıktır” ifadelerini kullandı.
Kurum müdürlerine yönelik gelen şikayetleri de gündeme taşıyan Kılıç, kamu hizmetlerinde liyakat ve eşitlik vurgusu yaptı. Kürecik’te bulunan radar üssüne ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıç, parti genel merkezinin bu konudaki yaklaşımını yineleyerek konunun yeniden ele alınması gerektiğini ifade etti.
Genel Başkan Yardımcısı Bilal Yıldırım ise Malatya’nın parti açısından ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, “Partimiz Türkiye genelinde iftar programları düzenliyor. Ancak Malatya’da üç genel başkan yardımcısının bir arada bulunması şehrimizin bizim açımızdan ne kadar önemli olduğunun göstergesidir” dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Osman Gezgin de 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’da yürütülen çalışmaları hatırlatarak, “Depremin 36’ncı saatinde Malatya’daydık. Bu şehir bizim için ayrı bir değere sahip. Siyaseti Allah rızası için yapıyoruz. Görevini layıkıyla yapan en büyük karşılığı alacaktır” şeklinde konuştu.
Teşkilat Başkanı Şükrü Yılmaz ise konuşmasında milli görüş perspektifine vurgu yaptı. Merhum Necmettin Erbakan’ın birlik ve beraberlik anlayışını hatırlatan Yılmaz, “Ramazan ayı huzur ve bereket ayıdır. Hocamızın en büyük hedefi İslam birliğiydi. Bugün yaşanan gelişmeler bu vizyonun önemini bir kez daha ortaya koymaktadır” dedi.
Bölgesel gelişmelere ve Orta Doğu’daki çatışmalara da değinen Yılmaz, dış politika ekseninde değerlendirmelerde bulunarak birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Kürecik radar üssü konusuna da temas eden Yılmaz, konunun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Program, yapılan duaların ardından sona erdi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bursa’nın daha sağlıklı bir altyapıya kavuşması için projeler geliştiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ aracılığıyla 17 ilçede yatırımlarını aralıksız sürdürüyor.Bursa genelinde kullanım ömrünü tamamlamış, yetersiz kalan ve sağlık açısından risk oluşt
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda etkili olan sis nedeniyle AJet ve Pegasus havayollarına ait toplam 13 uçak İGA İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi.İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren yoğun sis etkili olmaya başladı. Sis nedeniyle Sabiha Gökçen
Tekirdağ’da 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla deprem bilincini artırmak amacıyla simülasyon tırıyla bölge genelinde eğitim seferberliği başlattı.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar
Mersin Büyükşehir Belediyesi, birlik ve dayanışmanın simgesi olan Ramazan ayında da dar gelirli vatandaşları yalnız bırakmıyor. Belediye ekipleri tarafından aşhanede titizlikle hazırlanan sıcak yemekler, iftar öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin kapısına k
Aydın’ın Söke ilçesinde öğrenciler, yürütülen manevi değerleri tanıma ve kültürel mirası yerinde öğrenme çalışmaları kapsamında tarihi camileri ziyaret etmeye devam ediyor.Bu kapsamda Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, ilçenin önemli ibadethaneler
Bozdoğan Belediye Başkanı Mustafa Galip Özel, ilçedeki mahalle muhtarlarıyla iftar sofrasında bir araya gelerek Ramazan ayının maneviyatını paylaştı.Madran Restoran’da düzenlenen programa CHP Bozdoğan İlçe Başkanı Hasan Karayer, belediye meclis üyeleri, m
İsrail ordusunun Lübnan’a gerçekleştirdiği son saldırılarda en az 10 kişinin öldüğü, 14 kişinin de yaralandığı açıklandı.İsrail ordusunun gece boyunca Lübnan’a düzenlediği saldırıların bilançosu netleşmeye başladı. Lübnan basınında yer alan haberlere göre
Kuveyt ordusu tarafından engellenen füzenin enkazının bir evin üzerine düşmesi sonucu 11 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti, aynı aileden 4 kişi yaralandı.Kuveyt Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kurmay Albay Suud Abdülaziz el-Atvan, bugün sabaha karşı Ku
Almanya Başbakanı Merz: "Trump yönetiminin İran konusunda stratejisi yok"
İran’da Uzmanlar Meclisi toplantılarını güvenlik gerekçesiyle uzaktan sürdürüyor
03Trump: "9 bini aşkın Amerikalı Orta Doğu’dan tahliye edildi"
04Erbil’de ABD üssünde patlama
05Önce darbettiler, ardından tabancayla vurup kaçtılar: 1 ağır yaralı
06İran, Katar’daki ABD üssünü balistik füzeyle vurdu
07İran: "Hint Okyanusu’nda ABD destroyeri füze saldırısıyla vuruldu"
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Tümosan Konyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük