MENÜ

Yeniköy Kemerköy Enerji’ye LACP’den ödül

Yeniköy Kemerköy Enerji, 2025 LACP Inspire Awards’da ödüle layık görüldü. Şirketin Deloitte Türkiye iş birliğiyle hazırladığı sürdürülebilirlik raporu, dünya sıralamasında da ilk 100’e girme başarısını gösterdi.Yeniköy Kemerköy Enerji’nin Deloitte Türkiye

Yayınlanma: 18 Şubat 2026 11:10 Güncelleme: 18 Şubat 2026 10:55
Yeniköy Kemerköy Enerji’ye LACP’den ödül
Yeniköy Kemerköy Enerji, 2025 LACP Inspire Awards’da ödüle layık görüldü. Şirketin Deloitte Türkiye iş birliğiyle hazırladığı sürdürülebilirlik raporu, dünya sıralamasında da ilk 100’e girme başarısını gösterdi.
Yeniköy Kemerköy Enerji’nin Deloitte Türkiye iş birliğiyle hazırladığı 2024 Sürdürülebilirlik Raporu, Amerikan İletişim Profesyonelleri Birliği (LACP) tarafından düzenlenen Inspire Awards kapsamında, kurumsal yayıncılık değerlendirmesinde Gold ödül kazandı.
Uluslararası ölçekte prestijli organizasyonlar arasında gösterilen ödül platformunda Platin ödülü Endonezya merkezli enerji şirketi PT PLN Energi Primer Indonesia’ya verilirken, aynı kategoride yer alan Türk Hava Yolları ise Silver ödüle layık görüldü.
Inspire Awards, dünyanın farklı ülkelerinden kurumların yıllık ve sürdürülebilirlik raporlarını; ilk izlenim, anlatım netliği, görsel tasarım, üreticilik ve mesaj etkinliği gibi kapsamlı kriterler üzerinden değerlendiriyor. Organizasyon, kurumsal raporlama ve iletişim alanında uluslararası standartları ölçen en saygın platformlardan biri olarak gösteriliyor.
"Uluslararası ölçekte güçlü bir teyit"
Sürdürülebilirliği çok boyutlu şekilde ele alarak bu yöndeki kararlılıklarına devam edeceklerini belirten Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdür Yardımcısı Burak Işık, kazanılan uluslararası başarının bu yöndeki motivasyonlarını artırdığını ifade etti.
Işık, "LACP gibi küresel ölçekte saygın bir platformda dev şirketleri geride bırakarak Gold ödül kazanmak, sürdürülebilirlik yaklaşımımızın ve kurumsal raporlama disiplinimizin uluslararası standartlarda karşılık bulduğunu ortaya koyuyor. Sürdürülebilirlik raporumuzun temasını ’amaçlar için enerji’ olarak belirledik. Bu temayla, Birleşmiş Milletler tarafından belirlememiş 17 kalkınma amacına atıfta bulunmaktayız. Şirket olarak, yerli kaynaklarımızdan elektrik üreterek ülkemizin ve yöremizin sürdürülebilir kalkınması için çalışıyoruz. Tüm faaliyetlerimizi odaklandığımız sürdürülebilir kalkınma amaçları ekseninde yürütüyoruz. Dünya sıralamasında ilk 100’e girilmesi ve güçlü uluslararası kurumlarla aynı kategoride üst sıralarda yer alınması, ortaya konulan sistematik çalışmanın somut bir göstergesi oldu" dedi.
Işık, çevresel sorumluluk, toplumsal katkı ve paydaşlarla kurulan güçlü diyalog temelinde sürdürülebilirlik çalışmalarını daha da derinleştirmeye kararlı olduklarını; sosyal etki odaklı projeler ve şeffaf raporlama anlayışıyla uzun vadeli değer üretmeye devam edeceklerini kaydetti.
Rehabilitasyon ve sosyal etki çalışmaları sürüyor
Yeniköy Kemerköy Enerji, maden sahalarının doğaya yeniden kazandırılması amacıyla hayata geçirdiği "Hüsamlar Yeniden" projesi kapsamında 576 hektarlık alanda yaklaşık 250 bin fidan ve bitkiyi toprakla buluşturdu. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği’nin izleme ve raporlama desteğiyle yürütülen çalışmalarda bazı bölgelerde dikim başarısı yüzde 96’ya kadar ulaştı. 2032 yılına kadar toplam bin 363 hektarlık alanın rehabilite edilmesi planlanıyor. Şirket, döngüsel ekonomi alanında yürüttüğü "Küllerinden Doğ" projesiyle atık küllerin, çimento ve yapı sektöründe hammadde olarak kullanılması sağlıyor.
Yeniköy Kemerköy Enerji, çevresel sorumluluk çalışmalarının yanı sıra faaliyet gösterdiği Milas ve çevresindeki köylerde eğitimden tarımsal sulamaya, arkeolojik kazı desteklerinden yangınla mücadeleye kadar çok sayıda sosyal projeyi de sürdürüyor. Bölgedeki okulların tadilatları, kırtasiye destekleri ve köy altyapı yatırımları, sürdürülebilirlik yaklaşımının sosyal boyutunu oluşturan çalışmalar arasında yer alıyor.
ETİKETLER: Yeniköy, Kemerköy, Enerji’ye, LACP’den, ödül
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Ramazan pidesi Büyükşehir Halk Ekmek büfelerinde yerini alacak

Ramazan pidesi Büyükşehir Halk Ekmek büfelerinde yerini alacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Ramazan ayı boyunca iftar sofralarının vazgeçilmezi olan pideyi Halk Ekmek Fabrikası’nda üreterek, uygun fiyatla vatandaşlara sunacak. EKDAĞ A.Ş. tarafından Döşemealtı ilçesindeki Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen

Aksaray’da 15 bini kaçak 20 bin su kuyusu geleceğin tarımını tehdit ediyor

Aksaray’da 15 bini kaçak 20 bin su kuyusu geleceğin tarımını tehdit ediyor

Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da 15 bini kaçak toplam 20 bin su kuyusu bulunurken, günü kurtaran kontrolsüz su kuyuları geleceğin tarımını tehdit ediyor.Tarım ve hayvancılık sektöründe Türkiye’de isminden söz e

Kütahya’da hurma tezgâhlardaki yerini aldı, fiyatlar 150 TL’den başlıyor

Kütahya’da hurma tezgâhlardaki yerini aldı, fiyatlar 150 TL’den başlıyor

Kütahya’da Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, tezgâh ve raflardaki yerini aldı. Özellikle Aşağı Çarşı bölgesinde hurmaya olan ilginin son günlerde belirgin şekilde arttığı gözlemlendi.Aşağı

Erzurum’da araç sayısı 153 bin 325 oldu

Erzurum’da araç sayısı 153 bin 325 oldu

Ülkemizde araç sayısı 33 milyon 371 bin 446 iken, 2025 yılı Ocak ayı itibariyle Erzurum’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 153 bin 325 oldu. Erzurum’da hem yıllar hem de aylar itibariyle motosiklet ve traktör sayısında gözle görülür bir artış gözleniyor.Ülkem

Akça: "Fındıkta tekelci yapının manipülasyonu bitmek üzere"

Akça: "Fındıkta tekelci yapının manipülasyonu bitmek üzere"

Ordu Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, serbest piyasadaki fındık fiyatlarına tepki göstererek, "Almış olduğumuz duyumlar ve bize gelen bilgiler doğrultusunda tekelci firma, manipülasyon süresini uzatabilmek için kendi depolarında ‘sigorta’ olara

Migros Ramazan ayına özel fiyatlarını sabitlediğini duyurdu

Migros Ramazan ayına özel fiyatlarını sabitlediğini duyurdu

Migros, Ramazan ayı boyunca Migros markalı yaklaşık 300 temel ihtiyaç ürününde ve dana kıyma, dana kuşbaşında fiyatı sabitlediğini duyurdu.Migros, müşterilerinin temel gıda ürünlerine uygun fiyatlarla ve kolayca ulaşabilmesi amacıyla Ramazan ayına özel ka

Ramazan ayının sembol ürünü hurma tezgahlardaki yerini aldı

Ramazan ayının sembol ürünü hurma tezgahlardaki yerini aldı

Ramazan’a sayılı günler kala, Aydın’da hazırlıklar tamamlandı. Merkezi Aydın’da bulunan ve ülke genelinde 127 şubesi bulunan Tuğba Kuruyemiş iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan hurma ve incir ile birlikte kuruyemiş çeşitlerinde kampanya b

İzmirli taksicilerden ‘Hasılata dayalı vergi’ talebi

İzmirli taksicilerden ‘Hasılata dayalı vergi’ talebi

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, taksilerde zorunlu hale getirilen yeni nesil ödeme kaydedici cihazların (mali cihaz) esnafı ekonomik çıkmaza sokacağını belirterek, taksiciler için "hasılata dayalı vergi sistemi" talebinde

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
55
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
52
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
45
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
41
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
40
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
33
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
30
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
28
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
26
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
23
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
23
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
21
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
20
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
19
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
18
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
16
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
12