Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 07 Mart 2024 - 09:23 Yorum: 0

Yer altından uzaya kadar haberleşmenin her alanında

DÜZCE(İHA) – TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, yer altından uzaya kadar TÜRKSAT’ın haberleşmenin her alanında var olduğunu söyledi.Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından...

Yer altından uzaya kadar haberleşmenin her alanında

DÜZCE(İHA) – TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, yer altından uzaya kadar TÜRKSAT’ın haberleşmenin her alanında var olduğunu söyledi.
Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Uydu, Haberleşme ve Bilişim Hizmetleri” başlıklı konferansta TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok Düzce Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.
Cumhuriyet Konferans Salonu’nda programın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, uydu teknolojisinin; haberleşme ve bilişim alanlarında çağın en önemli gelişmelerinden biri olduğunu belirterek, konusunda uzman Hasan Hüseyin Ertok’un uydu tasarımı ve sektörün geleceği hakkında değerli bilgiler paylaşacağını ifade etti.
Uydu haberleşmesi, kablo tv ve bilişimin TÜRKSAT’ın temel faaliyet alanları olduğunu söyleyen Hasan Hüseyin Ertok, yer altından uzaya kadar TÜRKSAT’ın haberleşmenin her alanında olan bir şirket olduğunu sözlerine ekledi.
TÜRKSAT’ın; e-devlet kapısı, anahtar teslim projeleri, veri merkezi hizmetleri ve yazılım ürünlerinden de söz eden Ertok, kurumun uydu ve uzay sektörüne yön veren bir ekibe sahip olduğunu vurguladı.
TÜRKSAT’ın 3 farklı yörüngede 5 aktif uydusunun hizmet verdiğini dile getiren Ertok, milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’dan da bahsederek uydu haberleşmesinin geleceği ve yeni gelişmeler hakkında da önemli ve stratejik değerlendirmelerde bulunarak sözlerini sonlandırdı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber