Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 16 Mayıs 2024 - 20:32 GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2024 - 20:32 Yorum: 0

Almanya Başbakanı Scholz: "Gerektiği sürece Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğiz"

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Davos Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Gerektiği sürece Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Almanya Başbakanı Scholz: 'Gerektiği sürece Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğiz'

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Davos Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Gerektiği sürece Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) liderlerin konuşmaları devam ediyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz zirvede yaptığı konuşmada, Ukrayna-Rusya Savaşı'na değinerek, Almanya'nın ve diğer ülkelerin Ukrayna'ya yaptığı mali ve askeri desteğin altını çizdi. "Gerektiği sürece Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Scholz, Almanya ve diğer ülkelerin Ukrayna için uzun vadeli bir yeniden inşa sürecini başlatma çabası içerisinde olduğunu belirterek, savaşın sona ermesi için Rusya'nın saldırganlığının başarısız olması gerektiğini aktardı.

Almanya'nın Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi ve Marder tipi zırhlı araçlar sağlamayı taahhüt ettiğini hatırlatan Scholz, bunun Almanya'nın dış ve güvenlik politikasında bir dönüm noktası olduğunu açıkladı.

Leopard 2 tipi tankların Ukrayna'ya gönderilmesi konusunda artan bir baskı ile karşı karşıya kalan Scholz, Ukrayna'ya tank gönderilmesi ile ilgili soruya, Almanya'nın ABD ve İngiltere'nin ardından Ukrayna'ya en büyük askeri teçhizat yardımı yapan ülke olduğu cevabını verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber