Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 20 Ocak 2025 - 14:31 Yorum: 0

Yetkisiz ilana para cezası

Avukat Zeynep Sevim, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren ilan platformlarında yetki doğrulamasının zorunlu olduğunu söyleyerek, “Kanunda belirtilen kişilerin dışında ilan koyanlara idari para cezası verilebilir” dedi.Getirilen zorunluluğun...

Yetkisiz ilana para cezası

Avukat Zeynep Sevim, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren ilan platformlarında yetki doğrulamasının zorunlu olduğunu söyleyerek, “Kanunda belirtilen kişilerin dışında ilan koyanlara idari para cezası verilebilir” dedi.
Getirilen zorunluluğun tüketiciyi korumayı amaçladığını söyleyen Avukat Zeynep Sevim, “Ticaret Bakanlığı 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren ilan platformlarında yayınlanan taşınmazlara ilişkin yetki doğrulaması zorunluluğunun getirildiğini açıkladı. Bakanlık yeni düzenlemeye aykırı paylaşım yapan hesapların kapatılacağını ve idari para cezasına hükmedileceğini açıkladı. Ticaret Bakanlığı yapılan yazılı açıklamada; halkın maruz kaldığı sahte ilanların, ilan kirliliğinin, spekülatif fiyat artışlarının ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesinin amaçlandığını bildirdi. 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle ilan vermek isteyen kişiler ancak Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’ne kayıt yaptırmak şartıyla ilan verebilir duruma gelmiştir. 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle ise ikinci aşama olan yetki doğrulaması uygulaması yürürlüğe konulmuştur. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi yetki doğrulaması uygulamasına ilişkin detay vermemiz gerekirse; İlanlar sadece, taşınmaz ve taşıt sahibi, taşınmaz ve taşıt sahibinin 1’inci ve 2’nci derece kan hısımları veya eşi ile taşınmaz ve taşıt sahibince e-Devlet’te yer alan sistemdeki yetkilendirme ekranından yetkilendirilen yetki belgeli işletmelerce verilebilecektir” dedi.
Sevim, düzenlemenin sosyal medyayı da kapsadığını söyleyerek, “Söz konusu düzenleme sosyal medya da dahil olmak üzere elektronik ortamda verilen tüm ilanları kapsamakta olup elektronik ortamdaki tüm taşınmaz ve taşıt ilanları Bakanlıkça titizlikle takip edilmektedir. Son günlerde yeni sisteme uymayarak ilan paylaşan bin 426 kişinin hesabına erişimi engellenmiş olup, idari para cezasına hükmolunmuştur. Sadece kanunda belirlenen kişilerce ilanların konulması gerekiyor. Aksi takdirde yine idari para cezasına hükmolunabilir” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber