Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 07 Ağustos 2022 - 12:28 Yorum: 0

Yıldırım’da Anadolu rüzgarı esti

Yıldırım Belediyesinin düzenlediği "Anadolu Kültür Şöleni'ne bu hafta Kars, Ardahan, Iğdır tanıtıldı.

Yıldırım’da Anadolu rüzgarı esti

Yıldırım Belediyesinin düzenlediği "Anadolu Kültür Şöleni'ne bu hafta Kars, Ardahan, Iğdır tanıtıldı.

Farklı coğrafyaların zengin kültürlerini aynı çatı altında buluşturan Yıldırım Belediyesi, her hafta bir şehrin kültürünü ilçe sakinlerine tanıtıyor. "Anadolu Kültür Şöleni" programlarında bu hafta Kars, Ardahan ve Iğdır kültürü tanıtıldı. Yıldırım Belediyesi ve Bursa Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu paydaşlığında 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinliğe Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, meclis üyeleri, Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Kars, Ardahan ve Iğdır'ın yaşam tarzının, örf, adet ve geleneklerinin, turizm ve tarihi kültürünün katılımcılara aktarıldığı etkinlikte Ahmet Hiçkorkmaz, Himmet Öztürk ve Metin Koçer sahne aldı. Program Kars, Ardahan ve Iğdır yöresinin halk oyunlarının sunulduğu gösteri ile sona erdi. Program tüm katılımcılardan tam not aldı.

Yıldırım'ın Türkiye'nin bütün renklerini, güzelliklerini bünyesinde barındıran bir ilçe olduğunu belirten Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Tüm hemşehrilerimi her hafta düzenleyeceğimiz "Anadolu Kültür Şöleni" programlarımıza davet ediyorum" dedi. Bursa'nın bereketli ve kadim bir şehir olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Anadolu'nun dört bir yanından, Balkanlar'dan, Kafkaslar'dan gelen milyonlarca insan bu şehirde yan yana kardeşçe yaşamaktadır. Bu yönüyle Bursa adeta bir Anadolu bahçesidir. Karslı-Ardahanlı-Iğdırlı hemşehrilerimiz de bu bahçenin en güzel çiçeklerindendir. Serhat illerimizin yiğit evlatları uzun yıllardan bu yana; çalışkanlıklarıyla, dürüstlükleriyle, güzellikleriyle Bursa'ya değer katmıştır. Hayata geçirdiğimiz böylesi programlar illerin zenginliklerini, el emeklerini, farklı eserlerini tanıtabileceği fırsatlardır" diye konuştu.

Başkan Yılmaz, program sonunda protokolle birlikte alanda kurulan fotoğraf sergisini ziyaret etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber