MENÜ

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker: "Yıldız Holding’i, odaklanma ve çalışan mutluluğu stratejimizle geleceğe taşıyoruz"

Uluslararası Ekonomi Zirvesi 2025’in Liderlerin Gelecek Senaryoları: Yeni Dünya, Yeni Şirket, Yenilikçi Yatırım ve Stratejiler başlıklı oturumunda konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, "Benim şu an en büyük hedefim, yapay...

Yayınlanma: 19 Nisan 2025 18:18 Güncelleme: 13 Eylül 2025 04:30
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker: "Yıldız Holding’i, odaklanma ve çalışan mutluluğu stratejimizle geleceğe taşıyoruz"

Uluslararası Ekonomi Zirvesi 2025’in Liderlerin Gelecek Senaryoları: Yeni Dünya, Yeni Şirket, Yenilikçi Yatırım ve Stratejiler başlıklı oturumunda konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, "Benim şu an en büyük hedefim, yapay zekayı yönetim kurulu odasına taşımak" dedi.
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, "Değişen Küresel Gerçekler ve Gelecek 5.0" temasıyla 17 Nisan’da başlayan Uluslararası Ekonomi Zirvesi 2025’in ikinci gün konukları arasında yer aldı.
Ali Ülker, Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik moderatörlüğünde düzenlenen "Liderlerin Gelecek Senaryoları: Yeni Dünya, Yeni Şirket, Yenilikçi Yatırım ve Stratejiler" başlıklı oturuma, Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Gürol Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat ve TAV İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve TAV Havalimanları Kurucu Ortağı Mustafa Sani Şener’le birlikte katıldı.
Yıldız Holding’in stratejik öncelikleri ve geleceğe dönük hedeflerini paylaşan Ali Ülker, dünyadaki ticaret savaşları nedeniyle artık sadece ihracata dayalı bir global büyümenin mümkün olmadığını belirtti.
Geleceği şekillendiren teknoloji liderleri, sosyal liderler, araştırma kurumları ve üniversitelerin aktardığı ipuçlarından faydalandıklarını kaydeden Ülker, "Yıldız Holding’in stratejilerinden biri dünyadaki ekonomik bloklaşmaları öngörerek farklı coğrafyalarda yatırımlarını güçlendirmek oldu. Türkiye ana üretim ve ihracat üssümüz olmakla birlikte Çin, Orta Asya, Orta Doğu, Avrupa, İngiltere ve Amerika’daki üretim ve yatırımlarımızla çok farklı noktalarda kendimizi garantiye almış durumdayız. Üretimde sürekliliği ve değer zincirimizi devam ettirebiliyoruz. Diğer bir stratejik önceliğimiz de odaklanma. Yıldız Holding’de bir ara Türkiye’de 52 kategoride ürünümüz vardı, bunu oldukça sınırlandırdık ve ata işimize geri döndük. Bu bize dolar bazında yüzde 40’lık bir büyüme getirdi 5 sene içerisinde. Birçok varlığımızı sattık, birçok kategoriden ve işten çıktık ama odaklanma sayesinde küçülme yerine büyüme geldi. Bu da stratejimizin çalıştığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.
Stratejilerini oluştururken Yıldız Holding’in 82 bine ulaşan insan kaynağının katkısına büyük önem verdiklerini kaydeden Ali Ülker, bunun için "Senenin Yıldızları" gibi global yapının tamamındaki çalışanlarını kapsayan yarışmalar ve ödül mekanizmalarını hayata geçirdiklerini anlattı. Ali Ülker, "Mutlu Et, Mutlu Ol" felsefesiyle çalışan bir şirket olarak "Senenin Yıldızları" programında "Mutluluk" kategorisinde sosyal sorumluluk projelerini ödüllendirdiklerini söyledi.

"En büyük hedefim yapay zekayı, yönetim kurulu odasına taşımak"
Halka açık şirketlerinin varlığı nedeniyle kendileri için büyük önem taşıyan Yönetim Kurullarında kadın yöneticilerin 3’te bir oranında temsil edildiğini kaydeden Ülker, fırsat eşitliği yaklaşımıyla tüm kadın çalışan oranının 5 yılda yüzde 37’den yüzde 49’a yükseldiğini belirtti. 2024’te yeni işe alımların yüzde 60’ının kadınlardan oluştuğunu söyleyen Ülker, 5 yıl önce bu oranın yüzde 46 olduğunu ifade etti. Ali Ülker, Yönetim Kurulu üyelerinin görevinin sadece Yönetim Kurulu Başkanı’nın fikirlerini tasvip etmek olmadığını belirterek "Başını sallayan, sizi tasdik eden üyelerden ziyade, sizi zorlayan üyeleri getirmelisiniz bu konuma" ifadelerini kullandı.
Yapay zekanın hayatın her alanında kullanıldığını söyleyen Ülker, "Yapay zekanın yönetim kurulu toplantısını takip etmek, toplantı notlarının özetini yapmak, ulaşamadığımız verilere anında ulaşarak kurula bilgi sunmak ve belki kararlar konusunda da görüş belirtmek gibi bir işlevi olsun, sonrasında kararları ve aksiyonları takip edip geri bildirim versin istiyoruz. Benim şu an en büyük hedefim, yapay zekayı yönetim kurulu odasına taşımak" dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko

Mersin’deki heyelan bölgesi havadan görüntülendi

Mersin’deki heyelan bölgesi havadan görüntülendi

Mersin’in en önemli yaylaları arasında yer alan Fındıkpınarı’ndaki yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelandaki hasarın boyutu havadan görüntülenirken, 25’i ağır hasarlı yaklaşık 100 hanenin zarar gördüğü bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bil

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
74
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
67
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
65
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
59
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
51
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
51
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
45
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
40
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
36
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
33
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
31
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
28
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
28
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
28
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
26
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
21