Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 13 Mart 2024 - 18:37 Yorum: 0

Yozgat’ın Topaç köyünde 4 yıldır tek iftar sofrası kuruluyor

Yozgat merkeze bağlı Topaç köyündeki vatandaşlar 4 yıldır, ramazan ayında caminin sosyal tesisinde organize edilen toplu iftar yemeğiyle oruçlarını açıyor.Yozgat Merkeze bağlı 70 haneli 140 kişinin yaşamını sürdürdüğü Topaç köyünde Ram...

Yozgat’ın Topaç köyünde 4 yıldır tek iftar sofrası kuruluyor

Yozgat merkeze bağlı Topaç köyündeki vatandaşlar 4 yıldır, ramazan ayında caminin sosyal tesisinde organize edilen toplu iftar yemeğiyle oruçlarını açıyor.
Yozgat Merkeze bağlı 70 haneli 140 kişinin yaşamını sürdürdüğü Topaç köyünde Ramazan boyunca tek bir iftar sofrası kuruluyor. Toplu iftar geleneğine 2019 yılından itibaren devam eden köyde, hayırseverler ve imkanı olan aileler köy halkına iftar yemeği veriyor. Caminin sosyal tesislerinde yemekler hazırlanırken köylüler iftar öncesi sohbet edip Ramazanın bereketini birlikte yaşıyorlar. Ezanla birlikte açılan orucun ardından hep birlikte dua eden köylüler teravih namazıyla evlerine dönüyorlar. Her gün iftar sofrasında bir araya gelen köylüler birlik, beraberlik ve paylaşmanın en güzel örneklerini sergiliyor.

“Kimse evinde yemek pişirmiyor”
Köy sakinlerinden Hacer Can, her yıl ramazan ayında köylerinde iftar yemeği verildiğini belirterek, “İftarımıza köyümüzden herkes katılıyor, aramızda para toplanıyor yardım veriliyor. Kimse evinde yemek pişirmiyor ve topluca yemek yiyoruz. Köyümüze gelen misafirlerimiz oluyor ve eş dost ramazanı topluca yaşıyoruz” dedi.

“Ramazanın manevi hazzını yaşıyoruz”
İlyas Doğan isimli köy sakini ise, “Evlerimiz de yemek pişirmiyoruz. Hep birlikte burada camimizde ramazan ayında ortaklaşa yemek veriyoruz. Ramazanın manevi hazzını yaşıyoruz, birbirimizin dertlerini dinleyip kaynaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

“İftar yemeği geleneğini 4 yıldır sürdürüyoruz”
Topaç Köyü muhtarı İsmail Can da 4 yıldır köylerinde iftar yemeği geleneğini sürdürdüklerini anlatarak, “Köydeki vatandaşlarımız evlerinde yemek pişirmeyip ramazanın atmosferi içinde burada toplanarak toplu bir şekilde yemek yiyoruz. Yozgat merkeze bağlı Topaç köyümüz 70 hane ve 140 nüfustan oluşuyor. Ramazan boyunca komşuların ve vatandaşların katkılarıyla iftar yemeğimizi veriyoruz. Elimizden geldiği müddetçe de her yıl bu geleneği sürdürmeye çalışacağız. Yemeğimizi yedikten sonra da çayımızı içiyoruz, sohbet ediyoruz. Hocamızın dini sohbetlerinin ardından teravih namazımızı kılıp evlerimize dağılıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber