Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 08 Şubat 2023 - 16:54 Yorum: 0

Yunanistan’dan yeni kurtarma ekipleri geliyor

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgeye arama-kurtarma ekibi gönderen Yunanistan, ikinci ekibini de gönderdi.

Yunanistan’dan yeni kurtarma ekipleri geliyor

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgeye arama-kurtarma ekibi gönderen Yunanistan, ikinci ekibini de gönderdi.

Türkiye'deki deprem bölgesine ilk arama kurtarma ekibi gönderen ülkeler arasında yer alan Yunanistan, ikinci arama kurtarma ekibini de Türkiye'ye gönderdi. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis'in emri üzerine İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Christos Stylianidis ile doğrudan istişare halinde, 2. EMAK'tan bir kurtarma köpeği ve iki araçla 15 itfaiyeciden oluşan bir ekip Selanik SEDES Askeri Havalimanından C-130 uçağı ile Türkiye'ye hareket etti.

Ekibe ayrıca, itfaiye departmanından çöken binaların kalıntılarındaki sütunları destekleme konusunda uzman bir subay-mühendis ve aile EMS'den üç doktor ve kurtarıcı eşlik ediyor.

Öte yandan Yunanistan adalarında da Türkiye'ye gönderilmek üzere başlatılan yardım kampanyaları devam ediyor. Batı Sisam Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında tıbbi ekipman olarak ağrı kesici, ateş düşürücü, gazlı bez, bandaj, ilk yardım çantası, serum, maskeler, antiseptikler, eldivenler, çocuklar ve yetişkinler için kışlık giysiler, battaniyeler, yorganlar, bebek mamaları, bebek sütleri ve bebek bakım ürünleri, süt ve uzun ömürlü yiyecekler kişisel hijyen ürünleri toplanıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber