Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:07 Kamyonete çarpmamak için manevra yapan ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
Sami Er
Ekonomi 01 Aralık 2022 - 12:43 Yorum: 0

Yüreğir Belediyesi’nden ‘sıfır atık’ projesine tam destek

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, biyobozunur gıda atıklarını atık tesisinde komposta dönüştürdüklerini belirterek, "Böylece tarımsal...

Yüreğir Belediyesi’nden ‘sıfır atık’ projesine tam destek

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, biyobozunur gıda atıklarını atık tesisinde komposta dönüştürdüklerini belirterek, "Böylece tarımsal verimin artırılmasına katkı sağlıyor, üreticilerimizi destekliyor, israfın önüne geçiyoruz" dedi.

Yüreğir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi'ne tam destek veriyor. "Biyobozunur Atık Projesi" ile organik atıkların geri dönüşümünü sağlayarak hem çevreyi koruyan hem de sürdürülebilir tarımı destekleyen Yüreğir Belediyesi, hizmete sunduğu "Kuru Mama Üretim Tesisi" ile de toplanan gıdaların atık olmasının önüne geçiyor; sokak hayvanları için kaliteli mama üretimi yapıyor. Yüreğir'de hayata geçirilen "Biyobozunur Atık Projesi" çerçevesinde pazarlardan toplanan atıklar ayrıştırılarak organik gübreye dönüştürülüyor.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, çevreye duyarlı belediyecilik anlayışıyla hizmet ürettiklerini belirterek, "Biyobozunur atık projesi ile doğayı koruyor, israfın önüne geçiyor, geleceğe nefes oluyoruz. Adana ve bölgede bir ilk olan Kuru Mama Üretim Tesisimiz ile de can dostlarımıza kaliteli mama üretimi yapıyoruz" dedi.

Yüreğir Belediyesi olarak değerli bir projenin öncüsü olmaktan gurur duyduklarını kaydeden Başkan Kocaispir, "İlçemizde hal ve pazarlarda sebze meyveden oluşan biyobozunur gıda atıklarını şantiyemizde oluşturduğumuz Biyobozunur Atık Tesisimizde komposta dönüştürüyoruz. Böylece tarımsal verimin artırılmasına katkı sağlıyor, üreticilerimizi destekliyor, israfın önüne geçiyor, doğamızı koruyor, geleceğe nefes oluyoruz. 1 yılda yaklaşık 4 bin ton kompost ürettik" şeklinde konuştu.

Akdeniz meyve sineğine çözüm

Akdeniz meyve sineğinin en fazla barındığı yerlerin meyve ve sebze atıkları olduğunu hatırlatan Başkan Kocaispir, "Yaş meyve sebze atıkları bölgemizde çiftçilerimizin başına bela olan Akdeniz meyve sineğinin en fazla barındığı yerlerin başında geliyor. Bu atıklar toplanarak geri dönüşümü yapıldığında aynı zamanda bu haşerenin çiftçimize verdiği zarar da nispeten önlenmiş oluyor" dedi.

Organik atıklar can dostlara mama oluyor

Yüreğir Belediyesi, ayrıca sahipsiz sokak hayvanları için "Mama Üretim Tesisi" kurdu. Adana ve bölgede örnek olacak bir projeyi hayata geçiren Yüreğir Belediyesi, organik atıkların da değerlendirildiği tesiste modern ileri işleme teknikleri ile sokak hayvanlarına mama üretimi yapmaya başladı. Başkan Kocaispir, böylece sokak hayvanları için yiyecek sağlanırken; yemek artıklarının yeniden ekonomiye kazandırılacağını, organik atıklar azaltılarak da "Sıfır Atık" projesine katkı sağlanacağını belirtti.

Besleyici değeri yüksek mama

Üretimi yapılan mamaların besleyici değerinin çok yüksek olduğunun altını çizen Başkan Kocaispir, "Tesisimizde atık ve artıklar tekniğine uygun olarak yapılacak olan ısıl işlemler sonucunda; kedi ve köpek yemi olarak geri kazanımını sağlıyoruz. Bu suretle can dostlarımıza kaliteli mamalar temin etmiş oluyoruz. Ürettiğimiz mamalar belediye görevlilerimiz, hayvan hakları platformları, yerel hayvan koruma görevlileri ve gönüllü olarak sokak hayvanı beslemesi yapan hemşehrilerimizle birlikte dağıtımı yapılarak sokak hayvanlarımız için kullanılacak" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber