Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Eylül 2014 - 17:53 Yorum: 0

Zabıta ekipleri Erciş'te fırınları denetledi

VAN (AA) - Erciş ilçesindeki fırınları denetleyen zabıta ekipleri, eksiklik gördükleri fırınlara cezai işlem uyguladı.İlçenin çeşitli noktalarında hizmet veren fırınlara yapılan...

Zabıta ekipleri Erciş'te fırınları denetledi

VAN (AA) - Erciş ilçesindeki fırınları denetleyen zabıta ekipleri, eksiklik gördükleri fırınlara cezai işlem uyguladı.

İlçenin çeşitli noktalarında hizmet veren fırınlara yapılan denetimlerde, hijyen koşulları, ekmek gramajları, çalışanların sağlık muayene cüzdanları ve iş yeri ruhsatları denetlendi.

Denetimlerde, ekmek gramajı eksik çıkan, hijyen koşullarına uymayan, duvarları nemli ve boyasız olan bazı fırınlar hakkında tutanak tutan ekipler, 6 fırına, 500 yüz ile 2 bin lira arasında değişen para cezası kesti.

Erciş Belediyesi Başkanı  Diba Keskin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, fırınlarının denetlenmesi ve hijyenik koşulların halkın sağlığını etkilemesi konusunda gereken hassasiyeti göstereceklerini kaydetti.

Keskin, "Halkımız en iyi şartlarda, en iyi şekilde ekmek tüketmelidir. Bunun için de zabıta ekiplerimiz mesai saatlerine bakmaksızın, kentin yiyecek üretim yerlerini kontrol edip denetleme yapmaktadır" diye konuştu. 

Belediyesi Zabıta Müdürü Kemal Otay ise halkın tükettiği gıda maddelerinin hangi koşullarda üretildiğini görmek amacıyla fırınları rutin olarak denetlediklerini dile getirdi.

Gelen şikayetlere de duyarsız kalmadıklarını ifade eden Otay, şöyle konuştu:

"Halkımızın talepleri ve şikayetleri bizim için önemli. Özellikle gramaj ve temizlik konusunda çok dikkatli inceleme yapıyoruz. Kurallara uymayan fırın ve imalathanelerin tamamını istenilen standartlara getirmek için de çalışmalarımız devam ediyor. Kurallara uymayan işletmelere gerekli cezalar uygulanıyor. Denetimler aralıksız sürdürülecek."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber