Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 26 Şubat 2024 - 14:16 Yorum: 0

ZBEÜ’de elektrikli araç şarj istasyonları kuruldu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsü, 15 Temmuz Şehitler Kampüsü ve İbni Sina Kampüsünde ikişer adet olmak üzere toplamda altı adet şarj istasyonu kuruldu.Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, kampüslerine kurduğu elektr...

ZBEÜ’de elektrikli araç şarj istasyonları kuruldu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsü, 15 Temmuz Şehitler Kampüsü ve İbni Sina Kampüsünde ikişer adet olmak üzere toplamda altı adet şarj istasyonu kuruldu.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, kampüslerine kurduğu elektrikli şarj istasyonlarıyla destekliyor. ZBEÜ Farabi Kampüsü, 15 Temmuz Şehitler Kampüsü ve İbni Sina Kampüsünde ikişer adet olmak üzere toplamda altı adet şarj istasyonu kuruldu. Üniversitede kurulan 6 adet elektrikli sarj istasyonunda toplamda 9 adet araç aynı anda şarj edilebiliyor. Farabi kampüsündeki şarj istasyonundan öğrenci ve personel faydalanabiliyorken, 15 Temmuz Şehitler Kampüsü ve İbni Sina Kampüsünde yer alan elektrikli araç şarj istasyonları da öğrenci, personel ve vatandaşlara hizmet veriyor.
Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ZBEÜ’nün de bu çerçevede kampüslerinde yeşil çevreye olan duyarlılığını; dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren GreenMetric (Yeşil Ölçüm) alanlarında elde ettiği derecelerle gösterdiğini ifade etti. Ayrıca sürdürülebilirliğin, yaşanabilir temiz bir geleceğin ve ulaşımda net sıfır emisyon hedeflerinde elektrikli araçların önemini vurgulayan Rektör Özölçer, kampüslerde kullanıma sokulan şarj istasyonlarının, bu açıdan da üniversite ailesine ve Zonguldak’a katkı sağlayacak önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber