Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 06 Aralık 2013 - 10:07 Yorum: 0

03 Aralık Dünya Engelliler Günü gösteri maçı

03 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Ay Yıldız Halı sahasında Malatya Görme Engelli Spor Kulübü ile Malatya Gençlik Görme Engelliler Spor Kulübü arasında gösteri maçı yapıldı.

03 Aralık Dünya Engelliler Günü gösteri maçı

MALATYA - 03 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Ay Yıldız Halı sahasında Malatya Görme Engelli Spor Kulübü ile Malatya Gençlik Görme Engelliler Spor Kulübü arasında gösteri maçı yapıldı.

Ay yıldız halı sahasında yapılan gösteri maçına Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI, TFF Bölge Müdürü Fahrettin ESERDİ, ASKF Başkanı Seyfullah ÖZDEMİR, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer DAĞDELEN, Görme Engelliler İl Temsilcisi Şerif BÜYÜKTAŞ, Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Vahap CANPOLAT, Futbol İl Temsilcisi Kahraman FIRAT, Kulüp idarecileri, antrenörler ve sporcular katıldı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Dostluk havasında geçen hazırlık maçını Malatya Görme Engelli Spor Kulübü 1-0 kazandı. Maç sonrasında gösteri maçına katılan engelli sporcularımıza kupa ve madalyalarını Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI ve TFF Bölge Müdürü Fahrettin ESERDİ verdi.

Görme Engelli futbol müsabakalarından sonra Ampüte takımları arasında yapılan müsabaka sonucunda normal sürede berabere biten ancak penaltılarla 5 – 4 kazanan Ayyıldız Ampüte takımı birinciliği mağlup olan Malatya Bedensel Engelliler Ampüte takımı ise ikinciliği aldı.

Kupa ve madalyalarını ise Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Malatya Başkanı Seyfullah ÖZDEMİR ve Futbol İl Temsilcisi Kahraman FIRAT verdi. Tüm müsabakalardan sonra günün anısına toplu fotoğraflar çekildi. Günün anlamı ve önemi hakkında bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi FINDIKLI ‘’ Bugün 03 Aralık tüm dünyada engellileri anma günü olarak kutlanıyor. Bizde günün önemine binaen görme engelli ve ampüte takımlarımız arasında dostluk futbol turnuvası tertip ettik. Katılan tüm takımlarımıza başarılar diler gayretlerinden dolayı teşekkür ederiz. Unutmamak gerekirki şuan sağlam olan tüm bireyler her an bir organımızı kaybedip engelli duruma düşebilir. Dolayısıyla bu kardeşlerimize tüm tesis ve diğer imkanlarımız ile sürekli destek olacağız. Onları evlerinden çıkarıp sportif faaliyetler ile toplumla buluşturup kaynaştıracağız’’ dedi.

Görme Engelliler İl Temsilcisi Şerif BÜYÜKTAŞ ise ‘’ Engelli vatandaşlarımızı sadece Dünya Engelliler gününde değil diğer tüm günlerde hatırlamamız gerekir. Malatyalı engelli sporcularımız da bir çok alanda sportif başarıları vardır. Bu başarıların arkasında Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün etkisi çoktur, çünkü bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemediler. Bugünün anlamına düzenlenen bu organizasyon için ayrıca bizden desteklerini esirgemeyen İl Müdürümüz Sayın Mustafa Sadi FINDIKLI’ya çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber