Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 15:13 Yorum: 0

11. Memorial Geleneksel Çocuk Resim Yarışması

KAYSERİ (AA) - 11. Memorial Geleneksel Çocuk Resim Yarışması’na başvurular başladı.Memorial Kayseri Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yılki yarışmanın teması "Sağlıklı...

11. Memorial Geleneksel Çocuk Resim Yarışması

KAYSERİ (AA) - 11. Memorial Geleneksel Çocuk Resim Yarışması’na başvurular başladı.

Memorial Kayseri Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yılki yarışmanın teması "Sağlıklı Büyüyorum" olarak belirlendi.

Memorial Sağlık Grubu tarafından çocukların hastane ve doktor korkusunu yenmelerini sağlamak için bu yıl on birincisi düzenlenen resim yarışmasında, çocuklar sağlıklı büyümenin önemini renkler ve çizgilerle anlatacak.

Çocukların eğlenmesini ve kişisel yeteneklerini ortaya çıkarmayı hedefleyen yarışma, okul öncesi ve ilköğretim kategorilerinde düzenleniyor.

Sağlıklı büyümeyi en iyi resmeden çocukları ise birbirinden güzel hediyeler bekliyor. 11. Memorial Geleneksel Çocuk Resim Yarışması’na başvurular 10 Nisan’da sona erecek.

Memorial Şişli Hastanesi’nden Pedagoji Uzmanı Dr. Melda Alantar, resim yapmanın çocuk gelişimi üzerindeki etkilerine dikkati çekerek, özellikle küçük yaşlarda resmin sözcüklerden daha güçlü bir anlatım aracı olduğunu belirtti. 

Resmin çocukların kişilik özelliklerini, insanlar arası ilişkilerini ve değer yargılarını yansıttığını ifade eden Alantar, "Bu nedenle, anne baba ve öğretmenlerin çocuklara çizme olanağı sağlamaları ve onu bu konuda cesaretlendirmeleri gerekmektedir. Ayrıca ilerleyen dönemlerde çocuğun çizme eğilimini hızlandıracak bir eğitim yaklaşımı izlenmelidir. Resim yarışmasında dereceye giren çocukların ödüllendirilmeleri, öz güvenlerinin artması ve yeteneklerinden haberdar olmalarının sağlaması açısından önemlidir" ifadelerini kullandı.

Yarışmaya katılmak isteyenler, resimlerini en geç 10 Nisan'da Memorial Sağlık Grubu'nun hastanelerine elden veya posta yoluyla ulaştırabilecek.

Dereceye girenler, 22 Nisan'da www.memorial.com.tr’den duyurulacak.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber