Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

14 Mart Tıp Bayramı

Mersin Valisi Çakacak: "İnsanımızın acısını dindirmek, onların daha sağlıklı, mutlu ve uzun bir ömür sürmesini sağlamak amacıyla, her türlü olumsuz koşullarda hizmet vermeye çalışan sağlık personelimizin gösterdiği çabayı halkımız takdirle karşılamaktadır

14 Mart Tıp Bayramı

MERSİN (AA) - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "14 Mart Tıp Bayramı" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çakacak, mesajında, 14 Mart'ın sağlığın hayatımızdaki öneminin, sağlık hizmetlerinin ve sağlık çalışanlarının sorunlarının tartışıldığı, çözüm önerilerinin konuşulduğu bir bayrama dönüştüğünü belirtti.

Sağlıklı bir toplum yaratmanın sağlıklı bireyler yetiştirmekle mümkün olacağının bilinciyle hareket edildiğini kaydeden Çakacak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Şüphesiz hepimiz için gurur kaynağı olan bu başarıda, gece gündüz demeden çalışarak üstlendiği görevi özveriyle yerine getiren hekimlerimizin ve sağlık personelimizin rolü büyüktür. Bilim insanlarımız bugün, yurdumuzda ve dünyanın çeşitli ülkelerinde önemli çalışmaları ve başarılarıyla hepimizi gururlandırmaktadır. Unutulmamalıdır ki herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi çağdaşlığın öncelikli koşuludur. İnsanımızın acısını dindirmek, onların daha sağlıklı, mutlu ve uzun bir ömür sürmesini sağlamak amacıyla, her türlü olumsuz koşullarda hizmet vermeye çalışan sağlık personelimizin gösterdiği çabayı halkımız takdirle karşılamaktadır."

Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen hekimler başta olmak üzere sağlık personellerinin çözüm bekleyen sorunları olduğunun da gözardı edilmemesi gerektiğine dikkati çeken Çakacak, "Ulu Önder Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ sözüyle yücelttiği sağlık çalışanlarına yönelik hiçbir geçerli nedenin olamayacağı şiddet olayları, toplumumuzun örf, adet ve gelenekleriyle bağdaşmamakta, bizleri derinden üzmektedir" ifadelerini kullandı.

Gençlerin kendi sağlığına özen göstermeleri, beslenme alışkanlıkları ve hastalıklardan korunma yolları gibi konularda bilinçlendirilmesi için anne babalardan başlayarak toplumun tüm fertlerine önemli görevler düştüğünü de aktaran Çakacak, sağlıklı yaşam noktasındaki bu bilinçlenme, evrensel sağlık hizmetleri sunulmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Çakacak, bu duygularla, hekimlerle diğer sağlık personellerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayıp tüm vatandaşlara sağlıklı günler diledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber