Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 18 Mart 2015 - 12:17 Yorum: 0

1500 öğrenci, “Son Mektup” filmini izledi

Battalgazi Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü dolayısıyla ortaklaşa bir etkinlik gerçekleştirildi.

1500 öğrenci, “Son Mektup” filmini izledi

Battalgazi Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü dolayısıyla ortaklaşa bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte, yaklaşık 1500 öğrenci, Çanakkale Zaferi’ni konu alan “Son Mektup” filmini izlediler.

Battalgazi Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü dolayısıyla ortaklaşa düzenlenen etkinlik İnönü Kapalı Çarşı üzerinde başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte ilk olarak konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Murat Kılıç, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını kutlamanın onuru ve gururunu yaşadıklarını belirterek, bu önemli günde öğrencilerle birlikte Çanakkale Zaferi’ni konu alan “Son Mektup” filmini izleyeceklerini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval’da konuşmasında, Çanakkale Zaferi’nin eşsiz bir zafer olduğunu belirterek, büyük zaferin 100. yıldönümünü büyük bir onurla kutladıklarını söyledi. Kırçuval, “Tam 100 yıl. İnsan hayatı için çok uzun, tarih kronolojisi için ise kısa sayılabilecek bir süre önce yaşanan ama izleri sonsuza kadar silinmeyecek bir zaferin yıldönümü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Anmak üzere toplandığımız Çanakkale Zaferi Şehitler Günü, Türk Milleti’nin ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılmıştır. İstiklal Şairimiz Merhum Mehmet Akif in: “Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana. Yine bir şey yapabildim diyemem hâtırana” dediği gibi aradan geçen bir asra rağmen tarihin hafızasında tazeliğini koruyan bu olağanüstü vatan savunmasını kim ne kadar anlatırsa anlatsın yetersiz kalacaktır. İnanıyorum ki; bugün bile, o cephelerden gelen ve “Allah, Allah” nidalarına karışan top seslerini andırır gibi kalplerimiz “Güm, güm!” vurmakta, torunları olmakla gurur duyduğumuz dedelerimizin aziz hatırası hepimizin yüreğinde en müstesna yerinde tazeliğini korumaktadır. Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milleti’nin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Yüce Türk Milleti’nin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakârlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur. Bu eşsiz destan; vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını Allah yolunda feda eden, böylece Allah rızasına eren şehitlerin destanıdır. Çanakkale Zaferi, milletimizi ihya edecek, kenetlendirecek, başarıya ulaştıracak kodları bünyesinde barındırmaktadır. Çanakkale’de; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i’ ile milletimiz bir bütün olarak mücadele vermiştir. Vatan söz konusu olduğunda aidiyetlerin hiçbir önemi olmadığının en güzel örneğidir. Din, vatan, namus tehlikeye girdiğinde canın, malın hiç düşünmeden verilebileceğinin göstergesidir. Bu inançla Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Gününde, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar, yaklaşık 1500 öğrenci ile birlikte Yeşil Sinema’ya geçerek burada “Son Mektup” filmini hep birlikte izlediler. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber