Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...00:11 Kayıp 9 büyükbaş hayvanı jandarma ekipleri bulup sahibine teslim etti
Spor 17 Nisan 2022 - 10:58 Yorum: 0

17 yaşındaki Sena’nın hedefi Formula 1’e çıkmak

Hobi amaçlı başladığı karting sporuna 2 yıldır profesyonel olarak devam eden 17 yaşındaki fen lisesi öğrencisi Sena Savaşer, en büyük hedefinin kadın...

17 yaşındaki Sena’nın hedefi Formula 1’e çıkmak

Hobi amaçlı başladığı karting sporuna 2 yıldır profesyonel olarak devam eden 17 yaşındaki fen lisesi öğrencisi Sena Savaşer, en büyük hedefinin kadın olarak Formula 1'e çıkmak olduğunu söyledi.

Antalya'da yaşayan 17 yaşındaki Sena Savaşer, hobi amaçlı başladığı karting sporunu zamanla hayatının merkezine koydu. 2 senedir profesyonel olarak yarışan Savaşer, senior kategorisinin en küçük yaştaki sporcusu konumunda bulunuyor. Türkiye Karting Şampiyonası'nın Kocaeli ayağına katılan fen lisesi öğrencisi Sena Savaşer, en büyük hedefinin kadın olarak Formula 1'e çıkmak olduğunu söyledi.

"Formula 1'e çıkmak istiyorum"

Yarış sporundaki serüveni hakkında bilgiler veren Savaşer, "Bu spora Antalya'da profesyonel olmayan, tamamen hobi amaçlı bir go kart pistinde sürüş yaparak başladım. Daha gaz ve fren pedallarının hangisi olduğunu bilmiyordum. Eski bir ralli hakemi olan babamın yardımıyla bu spora adım attım. Karting; Ralli, Off-road, Formula 1 gibi pek çok motor sporunun anaokulu. Benim de hedefim Formula 1'in alt kategorilerinde olabildiğince yukarı çıkmak ve güzel tecrübeler elde etmek. Fakat ondan önceki en yakın hedefimiz, Avrupa'da yarışmak. Bir yıl içerisinde çok geliştim ve değiştim. Ağabeyim doktor ve benim sporumla ilgileniyor. Ablam diş hekimi, o da benim diyetimle ve beslenmemle ilgileniyor. Babam da sponsor desteği buluyor. Her şeyi bir kenara bıraktım, gerçekten çok sevdiğim bir spor. Aracımı seviyorum ve takımım da aracı çok güzel bir şekilde hazırlıyor. En üst seviyeye çıkmak istiyorum. Yapamayacağımız bir şey değil. Çünkü herkesin emeği hat safhada ve ben de bu yüzden Formula 1'e çıkmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"Kadınlar destekleniyor, hakimiyetimiz artıyor"

Motor sporlarına yönelen kadınların sayısının arttığını ifade eden Savaşer, "Karting, Türkiye'de 20 yılı aşkın süredir devam ediyor. Geçen yıl sporcuların yaklaşık 4'te 1'i kadındı. Bu yıl da artmaya devam ediyor. Her seferinde kız sporcuların sayısı artmaya başlayınca benim de ilk günlerim aklıma geliyor. Ben de olabildiğince tavsiyeler vermeye çalışıyorum. Çünkü Formula 1'de hiç kadın pilot olmaması örneğindeki gibi erkek egemenliğinde olan bir spor. Kadınlar destekleniyor, gün geçtikçe hakimiyetimiz artıyor" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber