Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2015 - 09:53 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla 81 il ve 957 ilçede, sabah namazında anma programı düzenlendi.Ulu...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla 81 il ve 957 ilçede, sabah namazında anma programı düzenlendi.

Ulu Cami'deki programda, sabah namazının kılınmasının ardından başlayan anma programında konuşan İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Diyanet İşleri Başkanlığınca "250 bin şehide 250 bin hatim kampayası" başlatıldığını söyledi.

Bu kapsamda, Kütahya'da yaklaşık 5 bin hatimin okunduğunu ifade eden Gül, "Sizleri en az 253 bin şehidimize birer fatiha okuyasınız diye davet ettik. Davetimize icabet ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, hürmetlerimiz, saygılarımı ve muhabbetlerimi sunmak istiyorum" dedi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından vatandaşlara, Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yediği buğday çorbası ikram edilirken, Türk Kızılayı Kütahya Şubesi de savaşa giden askerlerin ellerine yakılan kınadan dağıttı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber