Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Denizli'de Şehitler Anıtı'nda tören düzenlendi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

DENİZLİ (AA) -  Denizli'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Asri Mezarlık önündeki törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, protokol üyeleri Şehitler Anıtı'na çelenk sundu.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe Türk Silahlı Kuvvetleri Şehitlik Defterini imzaladı.

Törene, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile askeri, mülki erkan, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri şehitlikte dua ederek mezarlara karanfil bıraktı.

- "Abimi çok özledim"

Törende 19 yıl önce Şırnak'ta şehit düşen ağabeyi İlker Kocabıyık'ı ziyarete gelen 7 yaşındaki Esma Kocabıyık AA muhabirine yaptığı açıklamada,  ağabeyinin mezarını ziyaretine geldiğini ve onu çok özlediğini söyledi.

Şehit Babası Abdullah Kocabıyık ise şehit ailelerini sadece şehit yakınlarının anlayabildiğini belirterek, "Kızım abisi şehit olduğunda dünyada değildi. Onu hiç görmedi. Keşke oğlum burada olsaydı da kardeşini öpüp sevebilseydi" diye konuştu.

- "23 yıldır her cuma oğlumun yanına gelirim"

Şırnak'ta şehit olan oğlumu ziyarete gelen şehit annesi Zeynep Bakar, "Allah şehit ailelerine sabır versin. 23 yıldır her cuma oğlumun mezarını ziyaret ederim" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber