Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2015 - 13:03 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.Kırklareli Şehitliği'ndeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kırklareli Şehitliği'ndeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Saygı atışının ardından, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerince şehitlik anıtına çelenk konuldu.

Üsteğmen Ahmet Gürfidan, burada yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi ile Türk milletinin geçilemeyeceği ve parçalanamayacağının tüm dünyaya gösterildiğini bildirdi.

Canları ile bu toprakları vatan yapan şehitleri hiç bir zaman unutmayacaklarını bildiren Gürfidan, "Şehidim rahat uyu, uğrunda canını verdiğin bu vatan emin ellerde ve hür" ifadelerini kulandı.

Konuşmaların ardından Vali Esengül Civelek, şehitlik defterini imzaladı.

Ardından, Vali Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Bekir Koçak, Belediye Başkan Vekili Sedat Bilgiç ile Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri şehitliği gezerek, mezarlara karanfil bıraktı.

Tören Kültür Merkezinde Remzi Yapıcı Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi ile sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber