Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

İzmir'deki Kadifekale Hava Şehitliğinde tören düzenlendi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

İZMİR (AA) - 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla İzmir'de tören düzenlendi.

Kadifekale Hava Şehitliğindeki törende şehitlik anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, üç pare saygı atışı yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

Şehitlik anı defterini imzalayan İzmir Valisi Mustafa Toprak, deftere şunları yazdı:

"Türk milletinin istiklali ve istikbali gibi yüksek idealler uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimiz... Şahadetlerinizle vatan söz konusu olduğunda hangi şartlar altından olursa olsun Türk milletinin neleri başarabileceğini bütün dünyaya gösterdiniz. Kahramanlıklarınızla gücümüzün sadece silah ve teçhizatların toplamından ibaret olmadığını bir kez daha ispatladınız. Düşmanlarımızın bile takdirine şayan olmuş insani değerlere olan bağlılığınızla ve hassasiyetinizle, yüksek şahsiyetliliğin birer numunesi olarak insanlık tarihindeki yerinizi aldınız."

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şube Başkanı Sabahattin Külah da Çanakkale zaferinin vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin destansı örneği olduğunu ifade etti.

İzmir Atatürk Lisesi öğrencisi Tolgahan Ener'in "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiiri okumasının ardından şehitler için dua edildi. 

Vali Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıgil şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı, şehit yakınlarıyla sohbet etti. Bu sırada Toprak'ın yanına gelen bir kadın, "Bir kere 'Mustafa Kemal' demek çok mu zordu, bir kere Mustafa Kemal'i anmadınız" dedi. Toprak, şehitlik defterine yazdıklarını hatırlatarak, "Şehitlik defteriyle benim mesajım açık zaten" yanıtını verdi. Kadın daha sonra Toprak'ın yanından ayrıldı.

- Şehitlerinin mezarı başında dualar ettiler

Şehitler günü nedeniyle şehit yakınlarının Türk bayraklarıyla donatılmış mezarlarını ziyaret edenler, mezarların üzerini ve çevresini temizledi. Mezarlıklara çiçek bırakan şehit yakınları Kuran-ı Kerim okudu, dualar etti.  Bazı şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Ayrıca bir şehit yakını tarafından döktürüldüğü öğrenilen lokmalar dağıltıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber