Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Mart 2014 - 13:18 Yorum: 0

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü

Malatya'da 5 şehidin ailesine ve bir gaziye devlet övünç madalyası ve beratı verildi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü

MALATYA  - Malatya'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla tören ve anma program düzenlendi.

Malatya Garnizon Şehitliği'ndeki törende, Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve 2. Ordu Komutanlığı adına 7. Ana Jet Üssü Komutanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Attila Darendeli, Şehitlik Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Şahin, anıt özel defterine, milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmekten çekinmeyip şehadet şerbetini içen şehitlerin huzurunda olunduğuna vurgu yaparak, "Sizlerin emaneti olan vatanımızı sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığıyla, uğruna canlar verdiğiniz bu aziz vatanımızın kalkınmasında, devletimizin ve milletimizin birliğinin ve bağımsızlığının korunmasında üzerimize düşen görevi harfiyyen yerine getireceğimizi bilmenizi isterken, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, sizleri rahmetle anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun" diye yazdı.

2. Ordu Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Ali Ertürk, yaptığı konuşmada, Türk milletinin kahraman ordusuyla vatanını, hürriyet ve istiklalini korumak için emsalsiz fedakarlıklar gösterdiğini belirterek, bunlardan birinin de Çanakkale Zaferi olduğunu söyledi.

Ertürk, "Bugün bağımsız yaşama arzusu uğruna canını veda etmiş, bu cennet vatanı bize miras bırakmış kahraman şehitlerimizin günüdür" dedi.

Daha sonra şehitlerin kabirleri gezildi.

 

- Devlet övünç madalyası ve  beratları verildi

 

Şehitlikteki törenin ardından Kongre ve Kültür Merkezi'nde anma programı tertip edildi.

Burada konuşan Türkiye Harp Malulleri Şehitleri Dulları ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Duran Şahin, Çanakkale Savaşları'nın silahla iman gücünün çarpışması olduğunu söyledi.

Daha sonra, Vali Vasip Şahin ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, şehit uzman çavuşlar Güner Erdem, Burak Ulukaya, Kemal Aktay, Ahmet Kurak ve Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağında şehit olan Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın ailesiyle Malül Gazi Başpolis Turgut Koç'a devlet övünç madalyası ve beraat takdim etti. 

Bu sırada fenalaşan bazı şehit yakınlarına 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Vali Şahin, şehitlere ve gazilerden ahirete irtihal edenlere Allah'tan rahmet, şehit yakınlarına, gaziler ve ailelerine ömür boyu sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dileyerek, "Ciğerparelerimizin yakınlarına devletimizin kadirşinaslığını sembolize eden madalyalarını ve beratlarını takdim ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın özel selamları var, her bir ailemize, her bir şehit yakınımıza özel selamları, saygıları var. Bunu özellikle iletmek istiyorum" diye konuştu.

Bugünün Türk deniz zaferlerinin en önemlilerinden, en büyüklerinden birinin 99. yıl dönümü olduğuna vurgu yapan Şahin, "Gerektiğinde ölmek son görevimiz, en önemli görevimiz ama yaşarken de bu topraklar için canını verip bize bu toprakları vatan yapan şehitlerimizin hatıralarına ve onların bize bıraktıkları emanete saygılı olma noktasında bizim de çok çalışmamız, birbirimizle olan dayanışmamızı, kardeşliğimizi, milli birlik ve beraberliğimizi sürekli pekiştirmek ve muhafaza etmek noktasında çok önemli görevler düşüyor" dedi.

Daha sonra Abdülkadir Eriş Anadolu Lisesi öğrencileri konser verdi.

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber