Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Kasım 2014 - 13:38 Yorum: 0

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı hizmet veren Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hizmet veren Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı.

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda kutlanan etkinlikte çocuklar, 20 Kasım Günü dolayısıyla çocuk haklarına dikkat çekmek için hazırladıkları, pankart, dövizleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı binasına ve etkinliğin yapıldığı alanlara astı.

Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak, çocuk meclisin oluşmasıyla çocukların yaşamın bir öznesi olduğunu  ortaya koyduğunu belirtti.

Genel olarak çocuklar dendiğinde çoğu zaman birey olarak algılanamadığını ifade eden Kışanak,“Büyükler tarafından çocukların belirli haklarının olduğu unutuluyor. Büyükler sürekli çocuklara neler yapmaları gerektiğini söylüyor. Çocuklar yapmadıklarında da büyükler kızıyor” dedi.

Suriyeli Raakan İbrahim adlı çocuk ise, savaşın bir an önce bitirilmesini ve ülkesine dönmek istediğini ifade etti.

Etkinliğe, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Umut Işığı, Sarmaşık ve Fidanlık Alanı’nda kalan Suriyeli çocuklar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber