Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2014 - 15:23 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

Trabzon Valisi Öz: "Şüphesiz ki bugünlerimizin mimarı, yarınlarımızın imarı, toplumsal ve kişisel olarak bugünlerimizi, yarınlarımızı şekillendiren öğretmenlerimizdir"

24 Kasım Öğretmenler Günü

TRABZON (AA) - Trabzon'da "24 Kasım Öğretmenler Günü" düzenlenen programla kutlandı.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Öz, yaptığı konuşmada, öğretmenlikğin çok kıymetli, fedakarlık isteyen, her zaman minnet ve şükran duyulan bir meslek olduğunu belirterek, "Zaman zaman öğretmenlerimizin yaşadığı bu duygu ve güzellikten ötürü öğretmenlik mesleğinin kıskanmıyor değiliz. Şüphesiz ki bugünlerimizin mimarı, yarınlarımızın imarı, toplumsal ve kişisel olarak bugünlerimizi, yarınlarımızı şekillendiren öğretmenlerimizdir" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise 24 Kasım 1928’de Bakanlar Kurulu kararıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün 'başöğretmen' ilan edildiğini kaydederek, "Mustafa Kemal Atatürk'e, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu'nun verdiği bu önem, bütün milletimizin gönlündeki  önemdir. Bu kutsal mesleğin mensupları öğretmenlerimizi biz de çok seviyoruz" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Aktaş da öğretmenin cehalete karşı bir siper, imkansızlıklara karşı yılmaz bir savaşçı olduğunu ifade ederek, "Bir sevda işidir öğretmenlik. Öğretmenler, ayrıca toplumun rehberi ve önde giden gönül erleridir" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Öz, emekli olan öğretmenleri temsilen bazı öğretmenlere hizmet şeref belgelerini verdi. Program, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber