Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...00:11 Kayıp 9 büyükbaş hayvanı jandarma ekipleri bulup sahibine teslim etti
Yerel 24 Kasım 2014 - 15:28 Yorum: 0

24 Kasım Öğretmenler Günü

Vali Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Özden ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün mesaj yayımladı

24 Kasım Öğretmenler Günü

MUĞLA (AA) - Muğla Valisi  Amir Çiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Çiçek, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "başöğretmen" unvanının verildiği 24 Kasım'ın, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak her yıl gurur ve mutlulukla kutlandığını belirtti.

Milletin ruh ve karakterini şekillendirmede öğretmenlerin etkin rol oynadığını belirten Çiçek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Atatürk’ün işaret ettiği gibi 'Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir'. Bu doğrultuda gençlerimize ve çocuklarımıza yapılan her türlü yatırım sayesinde ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacağını hatırlatmak isterim. Toplumumuzun yarınları için siz öğretmenlerimiz tarafından yetiştirilen genç nesillerimiz sayesinde ekonomik, sosyal ve kültürel pek çok alanda arzu ettiğimiz yere geleceğimizden kuşkumuz yok. Sizler bu bilinçle genç insanlarımızı yetiştirmek gibi zor ama kutsal ve saygı duyulacak bir mesleği icra ediyorsunuz. Yarınlarımızı aydınlatan, topluma rehberlik eden öğretmenlerimize saygımız sonsuzdur. Geleceğimizi şekillendirecek gençlerimizi iyi yetiştirdiğimiz sürece sizlerle gurur duymaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı özverili şekilde yetiştirdiğinize inancımız tamdır."

- Milletvekili Özden

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ise mesajında Türkiye'nin bugün dünyanın güçlü ve saygın devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin öğretmenlere ait olduğunu kaydetti.

Özden, Edirne'den Kars'a yurdun en ücra köşelerinde, her iklimde, her coğrafyada, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle idame ettiren öğretmenlerin her türlü övgüye ve takdire layık olduğunu ifade etti.

Milletçe öğretmenlere şükran ve minnet borçlu olunduğunu vurgulayan Özden, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye gelecek hedeflerine, 2023 ideallerine, öğretmenlerimizin yüksek katkıları sayesinde, öğretmenlerimizin yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacaktır. İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek bizim nazarımızda kutsaldır. Göreve geldiğimiz ilk günden beri çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, çocuklarımızı, gençlerimizi eksiksiz olarak geleceğe hazırlayacak bir eğitim sistemi oluşturmanın gayreti içerisindeyiz.  21. yüzyılın dünyasında gelişmenin, kalkınmanın, küresel rekabette başarılı olmanın yolu, her şeyden önce eğitimden geçiyor. Bu anlayışla her yıl bütçeden en büyük pay eğitime ayrılmaktadır. Bu düşüncelerle millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum."

- Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise toplumların gelişmişlik seviyesinin eğitime ve öğretime verdiği önemle doğru orantılı olduğunu belirtti.

Gürün, bilimde ve sanayide dünyada söz sahibi ülkelerin eğitime, bilime, bilgiye önem veren toplumlar olduğunu vurgulayarak, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Daha ilk çağlardan günümüze öğrenmeye ve öğretmene verilen önemi Hz. Ali’nin 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözündeki asaletten, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' sözündeki güvenden daha iyi anlıyoruz. Çağdaş, modern toplumlar seviyesine ulaşmak için eğitim sistemine önem verilmeli, geleceğimizin teminatı gençlerimizin kaliteli, bilimsel yöntemlerle eğitim alması sağlanmalıdır. Sorgulayan, öz güven sahibi, özgür düşünebilen, demokratik bireyler yetiştirmek için öğretmenlerimize de büyük sorumluluk düşüyor. Ülkemizin her köşesinde büyük fedakarlıkla görev yapmaya çalışan öğretmenlerimizin ekonomik kaygı çekmeden, modern araç gereçler ve ortamlarda görev yapmasını sağlamak en önemli vazifemiz olmalıdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber