Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Nisan 2014 - 11:48 Yorum: 0

3. Uluslararası Malatya Anadolu Kitap Fuarı'na doğru

Bu yıl "kendini oku" temasıyla açılacak fuarın hazırlıkları sürüyor

3. Uluslararası Malatya Anadolu Kitap Fuarı'na doğru

MALATYA - Malatya, 3. Uluslararası Malatya Anadolu Kitap Fuarı'na hazırlanıyor.

Malatya Valisi Vasip Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Öğretmenevi'nde gazetecilerle bir araya gelerek fuarla ilgili bilgiler verdi.

Vali Şahin, 3. Uluslararası Malatya Anadolu Kitap Fuarı'nın ilk ikisinin hem Malatya'da, hem Türkiye'de ses getirdiğini belirterek, "İnşallah bu sene daha güzel bir kitap fuarı yapmayı ümit ediyoruz. Arkadaşlarımız o yönde bütün hazırlıklarını tamamladılar" dedi.

Şahin, 29 Nisan-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliğin onur konuğunun yazar Gülten Dayıoğlu olduğunu kaydetti.

Fuarın Büyükşehir Belediyesinin yanındaki alanda tertip edileceğini belirten Şahin, "Fuar kapsamında atölye çalışmaları yapacağız. Konuk yazarlarımız konferans verecek, söyleşiler yapacak" diye konuştu.

Fuarın bu seneki temasının "kendini oku" olduğunu kaydeden Şahin, "Kendini oku, bütün bilmenin, bilme gayretlerinin, öğrenme faaliyetlerinin temel amacıdır. Yunus diyor ya, 'İlim, ilim bilmektir / İlim kendin bilmektir / Sen kendini bilmezsin / Bu nice okumaktır' diye. Niye varız, görevimiz nedir, ne olacağız? Bu soruları sormak ve bu soruların cevabını aramak. Eğer kendimizi bilirsek etrafımızı biliriz, eşyayı biliriz. Dünyayı biliriz. Kainatı biliriz. Kendimizden başka kendi olanları biliriz ve onların kıymetini fark ederiz" diye konuştu.

Ahmet Çakır da önemli bir programa ev sahipliği yapacaklarını belirterek, Uluslararası Malatya Anadolu Kitap Fuarı'nın Türkiye'de sayılı kitap fuarlarından biri olduğunu söyledi.

Fuarın okuyucuları yazarlarla buluşturmak adına büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Çakır, geçen yılki fuara 150'nin üzerinde yazar, 300'e yakın yayınevi katıldığını ve 300 bin ziyaretçi geldiğini hatırlattı.

Çakır, bu yıl da bütün ilçelerden ve çevre illerden çok sayıda ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber