Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Ocak 2017 - 10:58 Yorum: 0

3 yaşında geçirdiği havale hayatını karattı

Diyarbakırlı 15 yaşındaki Ferhat Gezginci, henüz 3 yaşındayken havale geçirdi.

3 yaşında geçirdiği havale hayatını karattı

Diyarbakırlı 15 yaşındaki Ferhat Gezginci, henüz 3 yaşındayken havale geçirdi. Günden güne kötüleşen Ferhat, ikinci şoku 5 yıl önce annesini kaybederek yaşadı. Kendi başına ihtiyaçlarını gideremeyen Ferhat, yaşıtları gibi gezip oynayabileceği günlerin hayaliyle yaşıyor.

Celal Gezginci, 20 yıl önce evlendiği ilk eşinden 3 çocuğu oldu. İlk çocukları olan Ferhat, henüz 3 yaşındayken havale geçirdi. Çocuklarının rahatsızlandığını gören baba Celal Gezginci, hiç vakit kaybetmeden hastanenin yolunu tuttu. Doktorların "bir şeyi yok" demesinin ardından evinin yolunu tutan baba Gezginci, bir süre sonra çocuklarının el ve ayaklarını kullanamadığını gördü. Tekrar doktorun yolunu tutan Celal Gezginci, çocuğuna serebral palsi alt ekstremite bozukluğu tanısı konulmasıyla hayatının şokunu yaşadı. Çocuğunun tedavisi ile ilgilenmeye başlayan Celal Gezginci, ikinci şoku 5 yıl önce eşini kaybederek yaşadı. Çocuğuna hem annelik hem babalık yapan baba Celal Gezginci, hiç kimseden maddi yardım beklemediklerini, sadece çocuğunun tedavi edilmesini istedi.

"Maddi yardım istemiyoruz, çocuğumun iyileşmesini istiyoruz"

Çocuğunun durumu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan baba Gezginci, 20 yıl önce ilk evliliğini yaptığını bu evlilikten 3 çocuğunun olduğunu söyledi. İlk eşini 5 yıl önce kaybettiğini belirten baba Gezginci, "Çocuklarıma bakabilmek için ikinci evliliğimi yaptım ve bu evliliğimden de 2 çocuğum oldu. İlk eşimden olan en büyük oğlum Ferhat 3 yaşında havale geçirdi. Biz köyde yaşıyorduk, eşime aşı yapmak için gelirlerse çocuğumu aşılama diye tembih etmiştim. Bir gün doktor ve hemşireler köye geldi. Çocuğuma aşı yapıldı. aşı yapıldıktan sonra çocuğum havale geçirdi. Daha sonra hastaneye götürdük bizi Ferhat'ın bir şeyinin olmadığını söylediler, teşhis koymadılar. Daha sonra çocuğum gittikçe kötüleşti. Şimdi Ferhat hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor, tuvalet ihtiyacını bile benim yardımımla gideriyor, bazı zamanlar üvey annesi yardım ediyor kendisine. İki yıl önce hastaneye gittik, bize çocuğun tedavi edilebileceğini söylediler. Maddi durumum olsa neresi olursa olsun tedavi için Ferhat'ı götürürdüm. Ben çalışmıyorum, çocuğuma bakıyorum onun bakıcısı da benim. Üvey annesi var ama o da çocukların ihtiyacını gideriyor. Sanki bir bebeğe süt veriyorsun, Ferhat geceleri bile benim kucağımda yatıyor. Mümkünse b ize yardım edilsin istiyoruz. Kendim için bir şey istemiyorum, maddi bir yardımda istemiyoruz, sadece çocuğumun tedavi ettirilmesini istiyoruz, kimse bizi yanlış anlamasın" dedi.

Gezginci ailesinin sadece çocuklarının engelli maaşı aldığı öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber