Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...00:11 Kayıp 9 büyükbaş hayvanı jandarma ekipleri bulup sahibine teslim etti
Yerel 14 Mayıs 2016 - 18:03 Yorum: 0

7. Uluslar Arası Din Sempozyumu Gerçekleşti

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 7. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu'na katıldı.

7. Uluslar Arası Din Sempozyumu Gerçekleşti

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 7. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu'na katıldı.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda Başkan Toçoğlu'nun yanı sıra, Vali Hüseyin Avni Coş, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İl Müftüsü İlyas Serenli, SAÜ İlahiyat Fakültesi, Yunus Emre Camii Eğitim ve Kültür Derneği, Sakarya Müftülüğü ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği temsilcileri ile akademisyenler yer aldı.

Programda konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi'nin dünya standartlarında eğitim sunmaya devam ettiğine dikkat çekti. Elmas, "İstatistikleri ele aldığımızda gençliğimizin bir işle ilgilenme oranlarının yüzde 20'ler seviyesinde olduğunu görmekteyiz. Gençliğimize değer katma konusunda hiçbir üniversitenin yapamadığını yapıyoruz. Sakarya Üniversitesi dünya standartlarında eğitim sunmaya devam ediyor" diye konuştu. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada, "Güzel bir başlık altında verimli bir toplantıda bir araya geldik. Bugün hükümetiyle, siyasetiyle, üniversitesiyle, STK'larıyla güzel bir ortam oluşturuldu. Bize düşen ise el birliğiyle bu alanın içini nasıl dolduracağımızdır. Gençlerimize nasıl daha fazla ulaşabiliriz? Onlarla daha yakın ilişkileri nasıl kurabiliriz. Zaman hızla akıp gidiyor, yöntemler değişiyor, teknoloji de son hızla ilerliyor" dedi.

Başkan Toçoğlu sözlerinin devamında, "Eski yöntemlerle gençlere birşeyler sunabilmenin bir anlamı kalmadı. Din görevlilerimiz bu anlamda kendilerini çok iyi yetiştirmeliler. Sadece namaz vakitlerinde değil, 24 saat hizmet edebilecek bir anlayışı geliştirmeli, ülkemize ve gençliğimize katkı sağlamaya çalışmalıdırlar. Bu vesileyle sempozyumun tekrardan hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu organizasyonun düzenlenmesine katkıda bulunanlara çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Vali Hüseyin Avni Coş ise şunları söyledi; "Her gün daha da atılımcı bir anlayışla gayret etmemiz, çalışmamız, gençleri anlamaya çalışmamız gerekiyor. Dünyadaki gelişim ve dönüşümü fark etmemiz lazım. Hem maddi hem manevi alanda daha çok çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

ÖNDER, YECDER, İl Müftülüğü, Sakarya İlahiyat Fakültesi Başkanlığı ve Büyükşehir ortaklığı ile iki gün sürecek sempozyumun ikinci gününde "Gençliğin gelişimi ve problemleri karşısında din görevlileri" konusu değerlendirilecek.

7. Uluslar Arası Din Sempozyumu Gerçekleşti

7. Uluslar Arası Din Sempozyumu Gerçekleşti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber