Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mart 2015 - 15:18 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kadın avukatlar ceza davalarında ceza indiriminin kaldırılmasını istedi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği basın toplantısında şiddet davalarındaki tahrik indiriminin kaldırılmasını istedi.

Baroda komisyon adına açıklamayı yapan avukat Tuğçe Eren, toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ile mücadele için geliştirilecek etkili politikaların hızla yaşama geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de kadına yönelik şiddetin arttığını dile getiren Eren, şunları kaydetti:

"Ülkemizde kadınlar, yaşamın her alanında şiddete maruz kalmaktadır. Ama kadınlar en çok eşleri ya da sevgilileri tarafından şiddete maruz bırakılmaktadırlar. Hayatı boyunca eşinden en az bir kez fiziksel şiddet görmüş kadınların oranı Türkiye genelinde yüzde 39'dur. Boşanmış ve ayrılmış kadınların yüzde 78'i fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Okuma yazma bilmeyen kadınlar arasında en az bir kez fiziksel şiddete maruz kaldığını söyleyenlerin oranı yüzde 43 iken, yüksek öğrenim görmüş kadınlar arasında bu oran yüzde 12'dir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber