Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 10:03 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Samsun Vailisi Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SAMSUN (AA) -  Samsun Valisi İbrahim Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, kadınların toplumda layık oldukları saygınlığı kazanması, sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik haklarını tam ve etkin şekilde kullanmaları ve karşılaştıkları sorunların gündeme getirilerek çözülmesi açısından önemli olduğunu bildirdi.

Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türk kadınının, tarihin en eski dönemlerinden içinde bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatın, millet ve devlet yapımızın merkezinde yer aldığını, her dönemde fedakarlıkların en yücesini yaptığını belirtti.

Türk kadınının, Cumhuriyetin kuruluşu ve Atatürk’ün önderliğinde çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu tüm kazanımları elde ettiğini, bu doğrultuda modern Türkiye’nin kurulması yönünde önemli bir misyonu üstlendiğini vurgulayan Şahin, açıklamasında şunlara yer verdi:

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınlarımızın toplumda layık oldukları saygınlığı kazanması, sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik haklarını tam ve etkin şekilde kullanmaları ve karşılaştıkları sorunların gündeme getirilerek çözülmesi açısından önemlidir. Kadınların toplumsal hayatla bütünleşmeleri, toplumun işleyişine, gelişmesine ve ilerlemesine daha etkin şekilde katkıda bulunmaları, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları, sosyal güvencelerinin sağlanması ve hukuki sorunlarının çözüme kavuşturulması için, herkesin üzerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmesi gerekir. Toplum ve aile hayatımızda kadının yeri çok önemlidir. Bir çocuğun yetişmesinde en fazla emek harcayan ve toplumu şekillendiren kadındır. Bu nedenle kadınların toplumda hak ettikleri yeri alması ve yasaların verdiği hakları layıkıyla kullanabilmeleri çok önemlidir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber