Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 12:18 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Giresun Belediye Başkanvekili Hatice Oral ve AK Parti Giresun Kadın Kolları il Başkanı Raiba Hafızoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

GİRESUN (AA) - Giresun Belediye Başkanvekili Hatice Oral ve AK Parti Giresun Kadın Kolları il Başkanı Raiba Hafızoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Belediye başkanvekili Oral, mesajında, kadın cinayetleri, kadının cinsel obje olarak görülmesi, kadına şiddetin normal kabul edilmesinin Türkiye'de en önemli sorunlarından olduğunu savundu.

Kadınların her alanda eşit olduğunun kabul edilmesini istediklerini belirten Oral, şunları kaydetti:

"Başta eğitim olmak üzere demokrasi ve hukuk anlayışımızın yükselmesi, toplumsal barışın, birlikte yaşama kültürünün benimsenmesi, toplumsal samimiyetin sağlanması, kadının her alanda eşit olduğunun kabul edilmesi ile kadının hak ettiği yeri alması sağlanabilir. Kadınlarla ilgili vahşetlerin geride kalmasını, töre cinayetlerinin yaşanmamasını, Özgecan katliamlarının son bulmasını diler; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sevgi ve saygılar sunarım." 

AK Parti Giresun Kadın Kolları İl Başkanı Rabia Hafızoğlu ise toplumsal yaşamın her kademesinde kadının her zaman önemli roller üstlendiğine dikkati çekti.

Hafızoğlu, "Kadın eli değmiş, kadın ruhuyla zenginleşmiş, şefkatle sarmalanmış bir dünya, elbette ki savaşla, kanla, gözyaşıyla kararan bugünlerden çok daha güzel yarınlar vadedecektir. Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarını sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur" ifadesine yer verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber