Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 18:43 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Turgutlu ilçesinde yaşayan ve Ege Bölgesi'nin en yaşlı kadını olarak bilinen 111 yaşındaki Ayşe Karabüber, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

MANİSA (AA) –Turgutlu ilçesinde yaşayan ve Ege Bölgesi'nin en yaşlı kadını olarak bilinen 111 yaşındaki Ayşe Karabüber, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

110 yaşında ilk defa doğum gününü kutlayan Ayşe Karabüber, bu yılda ilk defa Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı.

İlçe Kaymakam Nazmi Günlü, Yiğitler Mahallesinde oğlu Nurullah Karabüber ile yaşayan 2 çocuk, 7 torun sahibi Karabüber'i ziyaret ederek üzerinde "Uzun ömürler Ayşe Nine" yazılı çiçek verdi.

Günlü yaptığı açıklamada, “İlçemizin en kıdemli kadını olan Ayşe ninemizi ziyaret ederek onun 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladık. Şuan 111 yaşında olan ninemize tüm kadınlarımız adına çiçek takdim ettik. Allah bütün kadınlarımızı şiddetten uzak ve mutlu, huzurlu yıllar nasip etsin. Ayşe ninemize uzun yıllar dileriz” dedi.

Torunu Ali Karabüber’in yardımıyla duygularını dile getiren Ayşe Karabüber ise “Beni hatırladığı için kaymakam oğluma çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun” dedi.

- Doğal beslenme

Karabüber, uzun yaşamasını doğal ürünlerle beslenmeye borçlu olduğunu söyledi. Genellikle süt, yumurta, tarhana ve bulgur gibi ürünleri tükettiğini ve ciddi sağlık sorunu bulunmadığını ifade eden Karabüber, işlerini genelde yardım almadan yapmaya çalıştığını belirtti. Hayatı boyunca birkaç kez doktora gittiğini anlatan Karabüber, "İlk defa doğum günü kutladım. Herkese teşekkür ederim" dedi. 

Bu arada, Ayşe Karabüber’in yürümekte zorlandığını belirten akrabalarının isteği üzerine Kaymakam Günlü, tekerlekli sandalye hediye etme sözü verdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber