Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 08 Mart 2015 - 13:28 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Eskişehir'de bisiklet, "vosvos", motosiklet kulüpleri ve patencilerin oluşturduğu kortej, renkli görüntülere sahne oldu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "vosvos", bisiklet, motosiklet kulüpleri ve patenciler tarafından kortej oluşturuldu.

Eskişehir Bisiklet Derneği, Eskişehir Vosbağa Derneği, Eskişehir Motosiklet Kulüpleri Birliği, Türkchopper Mk Eskişehir ve Eskişehir Poten Grubu üyeleri, Eski Bağlar Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde bir araya geldi.

Eskişehir Bisiklet Derneği Başkanı Hülya Avdan, yaptığı açıklamada, etkinliğin amacının Türkiye'de kadının sesini duyurmak olduğunu söyledi.

Kadının güçlü ve güzel yönlerini, güzel tanımlamalarla belirtmek istediklerini vurgulayan Avdan, "Ülkemizde cinsiyet ayrımcılığının olmadığı bir ortam istiyoruz. Özgecan diğer öldürülen kadınların simgesi oldu. Öldürülen tüm kadınları da unutmamamız gerekiyor. 'Şiddete hayır' demek için karnaval havasında sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından bisiklet, motosiklet ve "vosvos"lara "Kadın candır", "Kadınlar Günü Kutlu Olsun" ve "Kadın Aşktır" yazıları asan üyeler, kortej oluşturdu.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı etkinlik, kent turuyla sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber