Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Sakarya'da sadece bayanlar kategorisindeki sporcular ile kadın antrenör ve hakemlerin yer aldığı karate turnuvası düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SAKARYA (AA) - Sakarya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Karate İl Şampiyonası düzenlendi.

Serdivan ilçesindeki Sakarya Spor Salonu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen turnuvaya bayanlar kategorisindeki 145 sporcu ile 13 antrenör ve 25 hakem destek verdi.

Organizasyon sorumlusu Uğur Kobaş, gazetecilere yaptığı açıklamada,  Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün karate branşı faaliyet programında yer alan turnuvanda bayan sporcuların mücadele ettiğini söyledi.

Kadın hakemlerin görev aldığı organizasyonunun Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildiğini anlatan Kobaş, "Dereceye giren bayan sporcularımızı kürsüye anneleriyle çağırıyoruz. İnşallah bu anlamlı günde onların da Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayacağız. Özellikle son dönemlerde kadına şiddet olaylarının artmasından üzüntü duyuyoruz. Bu organizasyonu düzenleyerek farkındalık oluşturmak istedik" diye konuştu.

Kobaş, şampiyonanın bugün sona ereceğini belirterek organizasyona destek olanlara teşekkür etti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber