Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Manavgat'ta düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, 10 metrelik tuval kağıt üzerine resimler yaparak kadına yönelik şiddete dikkat çekti

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ANTALYA (AA) - Manavgat Belediyesinin organizasyonuyla 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde vatandaşlar, 10 metrelik tuval kağıt üzerine resimler yaparak kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Akkaya, İbrahim Sözen Gençlik Merkezi resim ve ebru öğretmenleri ve öğrencilerin yanı sıra  kadınlar ile çocuklar büyük ilgi gösterdi.

10 metrelik tuval kağıdının etrafını saran vatandaşlar, resimli yazılarla, kadına yönelik şiddeti kınadı. Tuval üzerinde yazan "Kadınlar Çiçek Gibidir Solmasınlar", "Gözlerden Kan Akmasın", "Gözler Gülmekten Yaşarsın", "Kadına Şiddete Son", "Kadın Sadece Sevilmeli" ve "Kadınlara Özgürlük" mesajları dikkat çekti. 

Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden ve belediye ekipleri, kadınlara karanfil dağıttı. 

Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden etkinlikler ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl kadınlar gününde farklı ve anmalı bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Etkinlikte, son günlerde kadına yönelik şiddete dikkat çekmek istediklerini belirten Özden "Şiddet bir insanlık suçudur. Amacımız tüm Türkiye’ye kadına yönelik şiddetin son bulması gerektiğinin mesajını vermekti. Bunu da Manavgat halkımızın katkısıyla başardık. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber